2020-12-16
來自北海道札幌的人氣拉麵店一幻拉麵,屯門市廣場分店今日正式開張了(馬莎對面)!至20/12有開幕優惠,一連五日所有拉麵買一送一,超級抵啊!一幻以蝦湯拉麵馳名,招牌甜蝦湯底每日於分店廚房新鮮熬製,口味可以揀基本鹽味、味噌或醬油,麵條又可以揀粗幼。我選了招牌蝦湯鹽味粗拉麵($88),蝦味好濃郁,我個人覺得好食過馬拉蝦湯!拉麵已配叉燒、溏心蛋、一幻特色之一的麵酥(紅薑天婦羅),粗麵好索湯,原來呢度幼麵先係招牌,同一般幼麵唔同!成碗拉麵份量好足,細食之人也可以揀少麵~屯門限定有「北の極蕃茄蝦湯拉麵」($78),在蝦湯底之上,配合糖度達10級以上的北海道特級「北の極」蕃茄,蝦湯+蕃茄原來好好食喎!蕃茄的酸酸甜甜減低了拉麵濃厚湯底的油膩感,除了有叉燒和蛋仲有切片蕃茄同粟米粒,材料豐富~另外推介小食甜辣小蝦沙律($38),甜甜辣辣好開胃!餃子($35/5件)都好抵食。飲品都有好多日本直送飲料可以揀,試左北海道梳打($38)好似橙汁汽水。而家仲有外賣自取套餐,抗疫價$80就有拉麵+小食+指定飲品!哇,好想佢開喺我附近個商場😢🤣PS. 仲可以買拉麵麵餅返屋企煮!+10%服務費
一幻以蝦湯拉麵馳名,招牌甜蝦湯底每日於分店廚房新鮮熬製,
另外推介小食甜辣小蝦沙律($38),甜甜辣辣好開胃!
PS. 仲可以買拉麵麵餅返屋企煮!
+10%服務費