餐廳: 一幻拉麵
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-05-13 292 瀏覽
係香港,一碗拉麵閒閒地都要$80以上。性價比一定比日本低,某啲仲要唔好食,就更加覺得唔抵...🍜招牌蝦湯拉麵同一般日本拉麵店類同,可根據個人喜好自選口味,當日就揀咗醬油幼麵有蔥有麵酥。第一啖即刻飲個湯!濃稠度媲美沾麵湯底,濃郁蝦味充斥整個口腔,簡直大滿足😋麵條粗幼度正中,略有煙韌感,配合似明太子味嘅麵酥一齊放入口,非常夾!而叉燒無太多肥肉,唔會太韌,軟稔易咬,oi shi~整體感覺好滿意,好耐無食過值得賣到$80以上嘅拉麵。咁嘅味道比咁嘅價錢先值回票價!

🍜招牌蝦湯拉麵
而叉燒無太多肥肉,唔會太韌,軟稔易咬,oi shi~

🤑 招牌蝦湯拉麵 $88 🤑 餃子放題 +$18———————————————最近發現呢間過江龍拉麵,推出左餃子任食優惠😎 🌟 招牌蝦湯拉麵 $88 🌟拉麵方面,揀左濃厚豚骨+味噌+幼麵。湯式好濃,拉麵超入味,可能揀左味噌關於,食完有啲口渴😂 但150g嘅拉麵真係好飽,男士食麵絕對冇問題。拉麵入面嘅豚肉幾滑,溏心蛋亦有足夠調味😋 加上麵酥,脆脆地大大增加拉麵層次🤩 如果鍾意味噌嘅朋友,絕對可以試下拉麵👍🏻🌟 餃子放題 +$18 🌟餃子上菜速度好快!基本上一落完order就有,熱辣辣,大大隻,香脆可口。———————————————評分🔖 (5⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️回購?會😋✅———————————————🚶🏻‍♀️ #youngcfood_hongkong🚶🏻‍♀️ #youngcfood_tsimshatsui🕵🏻‍♀️ #youngcfood_japanese———————————————📍一幻拉麵📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G59號舖👣 港鐵尖東站 L5 出口, 步行約11分鐘 ...#hkfoodblogg
🤑 招牌蝦湯拉麵 $88
🤑 餃子放題 +$18
———————————————
最近發現呢間過江龍拉麵,推出左餃子任食優惠😎

🌟 招牌蝦湯拉麵 $88 🌟
🌟 餃子放題 +$18 🌟
餃子放題
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🕵🏻‍♀️ #youngcfood_japanese
📍一幻拉麵
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G59號舖
👣 港鐵尖東站 L5 出口, 步行約11分鐘

#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #尖沙咀 #尖沙咀美食
2022-04-23
餃子放題
2022-04-27 645 瀏覽
星期五晚即興出左街食4個月後第一餐晚市因為即興無book位食其他野所以就揀左一幻食因為都好耐無食…同埋做緊$18餃子任食2個人7點去到門口已經有10個人左右排緊隊不過唔洗半個鐘就入到去入到去已經聞到好大陣蝦湯味辛辣味噌蝦湯拉麵聞落好香蝦湯味…但食落辣多過蝦味下次都係叫返普通蝦湯好d餃子正常單點餃子都要$35兒家$18食到…雖然2個人都要加但都抵…餃子🥟即叫即煎…熱辣辣🔥total食左15隻木耳N雞脾菇一人餐跟一個小食正常…份量Ok…影相時已經食左d🤣所以睇落好小
星期五晚即興出左街食

一人餐跟一個小食
正常…份量Ok…影相時已經食左d🤣
所以睇落好小
2022-04-22
30 分鐘 (堂食)
2022-04-27 410 瀏覽
海港城地下位置個風景好靚每間餐廳都有一定有望海既位置今次試日本札幌過江龍拉麵 12點到無咩人排隊入到去店員帶位 坐係吧枱可以望到廚師打仗因為佢地絕對唔係休閑 係不停淥麵煎餃子🥟所以坐依個位唔會係一種享受 唔似食omakase 前菜-甜辣小蝦沙律$38出乎意料地好食 依款沙律用左波菜絲切得幾幼身 沙律醬用左蛋黃醬而且比較多 再加上有香辣脆脆既小蝦同麵酥 所以拌勻之後每啖又有蛋黃醬既甜味同辣蝦味 好味香港限定之辛辣味噌蝦湯拉麵 $88第一次試我就咩都唔加 唔轉 唔改試左啖湯 個湯底好濃郁蝦膏味同辛辣味 之後夾起一箸麵仲有啲蝦仔黏住同埋好掛湯 每碗都有半隻糖心蛋同2塊豚肉 所以唔額外加都可以 豚肉好薄身但脂肪同肉都好平均
海港城地下位置個風景好靚

前菜-甜辣小蝦沙律$38

香港限定之辛辣味噌蝦湯拉麵 $88
第一次試我就咩都唔加 唔轉 唔改

2022-04-26
5 分鐘 (堂食)
  • 辛辣味噌蝦湯拉麵
  • 甜辣小蝦沙律
2022-04-16 863 瀏覽
完全估唔到係尖沙咀海港城食肆竟然有服務態度差的員工,向職員查詢問題時,佢地會好唔耐煩,我諗緊,依架疫情咁樣,已經唔多人出黎食野,點解d 員工咁服務咁差,我以後都唔會再黎食😩食物一般,食唔食都冇所謂
2022-04-14
2022-03-27 984 瀏覽
一幻拉麵🍜招牌龍蝦湯拉麵$88湯底夠濃郁,🦞未十足一碗啱啱好夠飽不過口痕我都叫多咗蝦🦐味飯團 $20 (唔記得咗影相📷)味道都唔錯😇😇😇😇性價比都幾高佢仲有啲獨立包裝嘅拉麵可以買返屋企自己煮🍜🍜🍜買定疫情冇堂食都可以自己煮100分既拉麵🍜食完仲有coupon 送,下次可以更優惠😙😙😙
一幻拉麵🍜
招牌龍蝦湯拉麵$88
湯底夠濃郁,🦞未十足
一碗啱啱好夠飽
不過口痕我都叫多咗
蝦🦐味飯團 $20
(唔記得咗影相📷)
味道都唔錯😇😇😇😇

性價比都幾高
佢仲有啲獨立包裝嘅拉麵可以買返屋企自己煮🍜🍜🍜
買定疫情冇堂食都可以自己煮100分既拉麵🍜

食完仲有coupon 送,下次可以更優惠😙😙😙
2022-03-17 1097 瀏覽
最近有YouTuber介紹北海道嘅一幻拉麵、好似好好味、知道佢哋進駐香港、由於太耐冇食日本拉麵、即管試下、看看有沒有驚喜先🙄揾左平日去試、大約十二點半去到歺廳、冇乜人等位、職員帶我哋進入餐廳時、目測歺廳人客只有一半、可能平時加上限聚関係、所以人客不多、歺廳有提供套歺、可惜我哋用coupon、所以不能點套餐只可以單點、拉麵可以揀湯底麫嘅軟硬度、粗或幼、湯底有普通豬骨或者特濃豬骨湯底供選擇、若要加蔥花當然要加錢💰也叫了餃子同飯團、試左覺得湯底濃同杰、半邊温泉旦很好吃、可惜义燒比較鞋口、希望歺廳負責人見到能夠改善到😪
2022-03-16
1 分鐘 (堂食)
  • 餃子
2022-03-14 622 瀏覽
Old Post 較早之前影既😭.一幻拉麵期間限定拉麵.《一幻炸醬拉麵》好好味😋,媲美韓式炸醬撈麵--#一幻拉麵 #尖沙咀美食 #過江龍食店 #香港美食#香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食分享 #852 #hkg#hkig #hkfood#hkfoods #hkfoodie #hkfoodies #discoverhk#discoverhongkong #travelcation #홍콩스타일#홍콩여행 #홍콩관광#홍콩음식#일본음식#일본라멘
Old Post 較早之前影既😭
一幻拉麵期間限定拉麵
《一幻炸醬拉麵》
好好味😋,媲美韓式炸醬撈麵
#一幻拉麵
#홍콩음식
#일본음식
#일본라멘
2022-03-01 680 瀏覽
一幻拉麵|尖沙咀呢間嘢專sell特濃嘅蝦湯拉麵,一直都想試,難得唔使排隊仲有海景bar枱坐,望住個藍天同維港,挨住隔離嗰個食,一齊啜啜啜 (拉麵🍜),kimochiiii~~招牌蝦湯拉麵 $88終於一試佢個蝦湯了!🦐🦐🦐飲到蝦嘅鮮味,但唔太濃,豬骨味都仲係好出,唔差嘅,但冇嗰種同蝦游水嘅感覺,中規中矩啦~叉燒好食🤤 肥瘦層次分明,油香四溢,咬落爽口有豬肉甘香,高質🐷麵條較幼,不過唔會太淋,溏心蛋正常整體係一個唔差嘅拉麵,但如果以蝦味評分的話就麻麻了🤔蝦味飯團 $20飯團喎!蝦味喎!心諗一定好正啦食完一啖,頂你,糯米雞咁嘅味😂飯好濕,索滿糯米雞嘅醬汁咁,入面是冇餡的,蝦味都是冇的有的是叮叮點心嘅味道,醉了🥴其實喺香港$88食個拉麵唔算貴,呢碗嘢性價比都可接受,冇咩驚喜咁姐有靚位可一戰,有海港城coupon可再戰😂
一幻拉麵|尖沙咀

招牌蝦湯拉麵 $88
終於一試佢個蝦湯了!🦐🦐🦐
麵條較幼,不過唔會太淋,溏心蛋正常
整體係一個唔差嘅拉麵,但如果以蝦味評分的話就麻麻了🤔

蝦味飯團 $20
飯團喎!蝦味喎!心諗一定好正啦
食完一啖,頂你,糯米雞咁嘅味😂
飯好濕,索滿糯米雞嘅醬汁咁,入面是冇餡的,蝦味都是冇的
有的是叮叮點心嘅味道,醉了🥴

有靚位可一戰,有海港城coupon可再戰😂
2022-02-28 428 瀏覽
尖沙咀抵食海景拉麵🍜📍一幻拉麵 Ebisoba Ichigen - Shop OT G59, G/F, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui💰below $100 per person 已經食過好幾次,今次係海港城行完街諗住快快食下野,記得呢間景觀不錯,就黎咗一幻拉麵。一坐低望點菜紙,估唔到原來下午茶時段超抵食,下午茶套餐每位都只係$68🤩,包拉麵+小食+飲品,雖然拉麵份量比平時少,但食完都好飽,拉麵湯底嘅蝦味都好突出🤤,加上望住個海景食,成件事好加分。整體嚟講,呢間餐廳性價比都算高。
尖沙咀抵食海景拉麵🍜

📍一幻拉麵 Ebisoba Ichigen

💰below $100 per person

2022-02-23 321 瀏覽
不足一星期😅.又食一幻拉麵了🍜.今次試吓《味噌蝦湯拉麵》配《鮮肉煎餃🥟》.小弟的Jetso放送時間⚡️於(一幻拉麵)食滿$100,即送$100現金劵下次堂食滿$110(包括加一服務費),即可獲得$50折扣優惠.另外,用滙豐信用卡💳於本店消費,使用海港城A區美食劵滿$100折可獲得$50滿$200可獲得$100折扣優惠,如此類推《尾數必須使用滙豐信用卡結帳💳》亦都可獲優惠以上優惠條款受細則約束,詳情請向店員查詢--#一幻拉麵 #尖沙咀美食 #過江龍食店 #香港美食#香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食分享 #852 #hkg#hkig #hkfood#hkfoods #hkfoodie #hkfoodies #discoverhk#discoverhongkong #travelcation #홍콩스타일#홍콩여행 #홍콩관광#홍콩음식#일본음식#일본라멘
不足一星期😅
又食一幻拉麵了🍜
今次試吓
《味噌蝦湯拉麵》配《鮮肉煎餃🥟》
小弟的Jetso放送時間⚡️
於(一幻拉麵)食滿$100,即送$100現金劵
另外,用滙豐信用卡💳
於本店消費,使用海港城A區美食劵
滿$100折可獲得$50
滿$200可獲得$100折扣優惠,如此類推
《尾數必須使用滙豐信用卡結帳💳》
亦都可獲優惠
以上優惠條款受細則約束,詳情請向店員查詢
#一幻拉麵
#일본음식
#일본라멘
2022-02-21
2022-02-15 411 瀏覽
咁上次一次偶然嘅機會就見到呢一間嘅拉麵店,見佢推出左一個$99嘅拉麵套餐,覺得都幾抵所以打算入去一試😆😆😆咁就叫咗一個蕃茄蝦湯拉麵同埋一個特濃蝦汁叉燒拉麵,咁就叫咗木耳糖心蛋仲有餃子。咁先嗰個拉麵啦咁拉麵呢就有得自己揀面嘅軟硬同埋咩面,咁我哋揀呢嘅面都係適中嘅軟硬程度塞入口都幾彈牙,而湯底都係有濃郁嘅蝦味,鍾意蝦味嘅朋友唔好放過😆😆😆咁糖心蛋呢都好正出邊嘅豉油味都好重,而入邊嘅糖心都好濃郁嘅醬油味😆仲有就係餃子煎得啱啱好不過不失
仲有就係餃子煎得啱啱好不過不失
2022-02-11 258 瀏覽
第一次食一幻係幾年前係日本食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)嗰陣時香港都未有~香港開咗之後今次已經係第三次食🤤🌸招牌蝦湯拉麵 ($88) + 餃子($ 35)個蝦湯好濃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)上面橙色嗰啲食唔出係咩😂不過好脆好好味!溏心蛋都勁正(´▽`)叉燒好似有2-3塊 都好淋好入味~至於個餃子就普通(´・_・`)就係正正常常煎餃子嘅味😂.📍一幻拉麵 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G59號舖

🌸招牌蝦湯拉麵 ($88) + 餃子($ 35)

至於個餃子就普通(´・_・`)就係正正常常煎餃子嘅味😂
📍一幻拉麵 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G59號舖
  • 餃子
2022-02-02 428 瀏覽
海港城一間拉麵館~經濟型嘅選擇辛辣味噌蝦湯拉麵~食落唔覺好辣~有:2片偏肥叉燒、半隻溏心蛋、蔥花、紅紅地嘅炸蝦膏粒、湯底都食到蝦味唔算濃~一D都食唔到辛辣味~但比起最大路嘅豬骨湯底又多個選擇鹽味蝦湯幼拉麵~明顯比辛辣味淡~其他餸基本一樣5隻煎餃豬肉餡皮偏硬~味筍好濃嘅味林、醬油~青瓜木耳唔知點解冇晒D青瓜~木耳絲味道偏淡冇咩涼拌汁~有少許芝麻套餐跟兩支飲品~叫咗蘋果味波子汽水、白桃味波子汽水另加一服務費
海港城一間拉麵館~經濟型嘅選擇

辛辣味噌蝦湯拉麵

鹽味蝦湯幼拉麵~明顯比辛辣味淡~其他餸基本一樣
鹽味蝦湯幼拉麵

餃子、味筍、木耳
套餐跟兩支飲品~叫咗蘋果味波子汽水、白桃味波子汽水
另加一服務費
2021-12-05
2022-01-30 247 瀏覽
見網上有人介紹呢間拉麵店見食評都幾好星期六黎試下佢呀兩點三黎到前面大約10人呀好彩都入人入得快既點左~適量豚骨味噌太麵朋友點既佢就略嫌麵身硬左DD(佢本身都唔鍾意淋麵)可能有味噌啦湯就比平時杰身少少都食到有味噌味道既~適量豚骨鹽味幼麵可能我幼麵啦可接受個麵硬度雖然都係覺得再淋身少少更好湯底係OK既食到蝦湯鮮味又唔會好油但就無話好有驚喜呀叉燒正常試一次無妨呀
見網上有人介紹呢間拉麵店

點左
~適量豚骨味噌太麵
朋友點既
佢就略嫌麵身硬左DD
(佢本身都唔鍾意淋麵)
可能有味噌啦

但就無話好有驚喜呀
叉燒正常
試一次無妨呀
2022-01-29
10 分鐘 (堂食)