午市經過見到餐牌有定量燒肉套餐好吸引🤩於是同朋友一齊入座,服務員在門口會首先替我們下單,然後坐低就會慢慢上菜,過程總算頗快,服務很貼心!我們今次點選了兩個定量燒肉套餐+跟自助放題區任食任飲,分別:👉1)大力犇組合(味噌湯+紫菜飯)$98🌕🌕🌕🌗🌑抵食之選!一碟都有十多塊細片,份量都足夠,肉質juicy又有牛味,配搭紫菜飯/生菜包來食超滿足👉2) 北海道十勝和牛燒肉套餐(味噌湯+紫菜飯)$128 🌕🌕🌕🌕🌑見到雪花紋已經好吸引🤩油脂分怖適中肉質嫩滑多汁,入口即融,不用沾調味料已經好夠味~送飯一流👍 自助放題區略嫌比較少款式,分別只有飲品、雪糕同甜品蛋糕,不過以呢個價錢來說都算可以接受,而且已經十分飽肚~滿足!整體而言中規中矩,也值得下次回訪!
午市經過見到餐牌有定量燒肉套餐好吸引🤩

👉1)大力犇組合(味噌湯+紫菜飯)$98
🌕🌕🌕🌗🌑

見到雪花紋已經好吸引🤩油脂分怖適中
肉質嫩滑多汁,入口即融,不用沾調味料已經好夠味~送飯一流👍

整體而言中規中矩,也值得下次回訪!

2024-03-05 54 瀏覽
發現屯門新開咗間集燒肉同壽喜燒一身嘅放題店,食完之後真係覺得好味同抵食!位置喺以前大快活個位,個set平均$400一個人食90分鐘。本身鍾意食一人一鍋嘅我,無諗過呢度都可以一人一個燒爐,好驚喜~我哋先燒咗牛肉先,有五款牛可以揀,有牛肩胛肉,牛板腱,牛仔骨同牛舌,每款肉都可以揀唔同嘅醬汁,個人推介鹽醬,少少咸已經夠哂味,款款牛都一樣咁好食,細細一塊容易燒,牛味十足,肉質又唔硬,可以盡情燒都唔怕濟。除咗牛都有豚肉雞肉同海鮮選擇,仲有好多小食同牛油錫紙蔬菜,就連刺身都有~燒緊嘅肉嘅同時,隔離仲開咗個煲食肥牛壽喜燒,肥牛嘅質素都唔差,油香滿滿,配埋個湯底一流~飲品方面都好多款式,甜品同雪糕選擇多,時間關係有啲嘢仲未試到,下次要再黎!

2024-03-04 32 瀏覽
朋友話想食燒肉但又想食菜咁就嚟呢間新開嘅燒肉放題一次滿足佢兩個願望入去好光猛坐得幾闊落,地下又無油淋淋我習慣食放題嘅時候首先係食雪糕先嘅呢間提供有6、7種雪糕,其中嘅係明治雪條我食咗紅豆煉奶雪條,幾有誠意然後就開始食燒肉我揀左最平果個餐燒烤啲牛肉嘅肉質都唔錯,而且上菜速度好快但我發現同時燒肉同埋用火鍋食邊爐有啲難顧及要時刻注意唔好燒燶好在職員話開哂兩個燒爐俾我時我婉拒左🤣沙律同炸物賣相都好靚三文魚都切到好厚,而且幾新鮮最尾仲燒左幾塊菠蘿好juicy🤤🤤
朋友話想食燒肉但又想食菜
咁就嚟呢間新開嘅燒肉放題一次滿足佢兩個願望
入去好光猛坐得幾闊落,地下又無油淋淋
我習慣食放題嘅時候首先係食雪糕先嘅
呢間提供有6、7種雪糕,其中嘅係明治雪條
我食咗紅豆煉奶雪條,幾有誠意
然後就開始食燒肉
我揀左最平果個餐
燒烤啲牛肉嘅肉質都唔錯,而且上菜速度好快
但我發現同時燒肉同埋用火鍋食邊爐有啲難顧及
要時刻注意唔好燒燶
好在職員話開哂兩個燒爐俾我時我婉拒左🤣
沙律同炸物賣相都好靚
三文魚都切到好厚,而且幾新鮮
最尾仲燒左幾塊菠蘿好juicy🤤🤤
任食·燒肉•串燒·鍋物一品·料理放題·一喜燒肉一起吃燒肉吧!燒肉係我最愛,基本上每個月都會食😋 呢間係我綜合甘多間,表現較突出既一間,出餐快、肉質高😙真心贊 👍🏻我決定主攻安格斯和牛,入口即溶、油脂分布平均,牛肉味香濃,口感味道都滿分💯 點醬唔點醬都好食!仲有個肥牛壽喜燒,配多款蔬菜!一邊燒肉· 一邊煮肉👀兩種唔同口感食物種類選擇亦好豐富,有50幾種,當中亦有海鮮:帶子、多春魚、青口、海蝦、蜆…帶子都係我嘅目標👀 海產都新鮮,味道鮮甜,肉質鮮嫩👍🏻 甜品方面有多款日牌既雪糕雪條♥️我最鍾意食明治呢款紅豆煉奶雪條,超好味食咗五支😆亦有多款手工甜品:泡芙、芝士蛋糕、檸檬芝士蛋糕🍧味道都唔錯,好味😋太吸引啦,我食咗5-6款😂飲品都有好多款選擇,除咗一般嘅汽水、紙包飲品、仲有黑啤同埋澳洲麥啤👍🏻我係食晚市嘅,晚市三百幾一位,如果可以安排到,午市直程係抵食!人均100多👀一喜‧燒肉 (屯門)📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場L3樓40號舖
任食·燒肉•串燒·鍋物一品·料理放題·一喜燒肉

帶子都係我嘅目標👀 海產都新鮮,味道鮮甜,肉質鮮嫩👍🏻

一喜‧燒肉 (屯門)
📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場L3樓40號舖

2024-03-02 29 瀏覽
今日約左朋友去食屯門新開既燒肉放題,做緊4人同行1人免費好抵食,好可惜今日我地得兩丁友😭不過價錢都唔算好貴,決定試一試🤣美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題🔥美國SRF金標牛肉肩胛肉、牛板腱、牛舌(燒肉汁)美國肩胛肉,肉質細嫩,配上燒肉汁,香氣撲鼻😋牛板腱質地緊實,外酥內嫩,口感豐富🤫而牛舌則柔軟鮮甜。我覺得佢既燒肉汁同牛肉好夾,唔會太過膩之餘又保留牛既味道👍🏻🔥日本黑豚梅花肉、腩肉、豬頸肉(鹽醬)日本黑豚豬頸肉,肉質鮮嫩多汁🤓黑豚梅花肉則質地較細緻,口感更為豐腴,脂肪分佈均勻,油脂帶有微微香氣,層次感豐富🤤至於黑豚腩肉則肥瘦相間油脂好多。而鹽醬味道又唔會太咸,配豚肉就剛剛好👍🏻🔥紫菜玉子飯、牛油帶子、牛油栗米玉子配上紫菜一直都係食燒肉必備,我另外再燒牛油帶子、牛油栗米,更加豐富,每一啖配埋燒肉真係一流💯🔥雞軟骨串、免治雞軟骨串雞軟骨串超好食,脆卜卜,我自己另外再加左少少燒肉汁去燒,免治雞軟骨串就口感香脆多汁,軟骨都嚼勁十足😁🔥迷你肥牛壽喜燒每次食燒肉放題去到中段都一定會開始有D膩,今次嗌左個肥牛壽喜燒,壽喜燒既汁之餘仲有娃娃菜、生菜、仲有金菇,可以解下膩,而且個肥牛都唔錯,少少嫩,喜出望

美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題

🔥美國SRF金標牛肉肩胛肉、牛板腱、牛舌(燒肉汁)

🔥日本黑豚梅花肉、腩肉、豬頸肉(鹽醬)

🔥紫菜玉子飯、牛油帶子、牛油栗米

🔥雞軟骨串、免治雞軟骨串

🔥迷你肥牛壽喜燒
每次食燒肉放題去到中段都一定會開始有D膩,今次嗌左個肥牛壽喜燒,壽喜燒既汁之餘仲有娃娃菜、生菜、仲有金菇,可以解下膩,而且個肥牛都唔錯,少少嫩,喜出望外🤩

最後仲有cocoberry既雪糕,揀左蜜瓜味同焦糖味,仲有好多雪糕雪條選擇同埋甜品,不過已經超飽食唔落🫃🏻
2024-02-29
2024-02-28 66 瀏覽
90分鐘美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題$368迷你雜錦關東煮鍋物一邊食燒肉 一邊涮涮鍋 有兩種鍋物選擇京東壽喜燒 關東煮鍋物肥牛嘅雪花紋好靚 放入去淥10秒左右好滑 相對上又唔會太肥 jeng!美國極級牛肩胛肉肉質鮮嫩 呢信部位肉纖維相對較少 肉質會更嫩滑網燒過程中能夠保持肉汁 燒既時間要好好控制10-15秒左右 基本上已經可以放入口 由於薄切一片片 而且燒爐溫度非常夠大部份燒肉都有幾種味道選擇 原味 燒肉汁味 辛味 鹽味牛板腱都唔錯 薄切長方形 呢個設計方便夾取車海老 牛油燒 帶子 青口 小食 熟食 三文魚刺身都有4個大雪櫃 飲品任飲 日本龍天雪糕最後埋單一喜‧燒肉屯門屯隆街2號屯門時代廣場L3樓40號舖
90分鐘美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題$368
迷你雜錦關東煮鍋物
一邊食燒肉 一邊涮涮鍋 有兩種鍋物選擇
京東壽喜燒 關東煮鍋物
肥牛嘅雪花紋好靚 放入去淥10秒左右
好滑 相對上又唔會太肥 jeng!

美國極級牛肩胛肉

4個大雪櫃 飲品任飲 日本龍天雪糕最後埋單

一喜‧燒肉
屯門屯隆街2號屯門時代廣場L3樓40號舖
2024-02-26 81 瀏覽
今日難得放平日,無咁人多食咩都方便,突然想食燒肉就土試下li間。Lunch set定食,6-70蚊起,我地叫左$138三款肉任食,雞同豬都無咩特別,正常野,但牛就好多筋,係舊舊都咬唔開,雖然食特價套餐都唔要求係咩靚肉,但嚿嚿都好嚡好多筋都食唔到,為咩呢? 我寧願佢比火鍋嘅肥牛我好過。試左兩輪都係咁,我地放棄 唔想再浪費食物,只叫雞肉自己吧特三款菜同腸條貢丸,前菜:中華沙律,螺肉,生菜沙律。野飲就最多款選擇。$138會唔會再黎?應該未必,試貴d既餐?都未必 ,無咩信心加上門口嘅侍應態度真係…..,唯一係餐廳算乾淨冇咩油煙味
自己吧特三款菜同腸條貢丸,前菜:中華沙律,螺肉,生菜沙律。
野飲就最多款選擇。
加上門口嘅侍應態度真係…..,唯一係餐廳算乾淨冇咩油煙味
2024-02-24 33 瀏覽
一個月一次日式燒肉之約🤣🤣🤣屯門時代廣場呢個位好多餐廳好熱鬧🤤屯門呢間日式燒肉店環境又大闊落!燒肉放題之外,仲有一個關東煮/迷你壽喜燒鍋可以打邊爐我哋揀咗關東煮鍋,裏面嘅食材本來已經好入味,煲滾就食得!食晒之後可以自己再加配料落去煮,出面都有食材自己拎,翠玉瓜、魚蛋、竹輪大家等等。食燒肉放題,牛肉質素當然好重要!我同朋友都滿意!海鮮亦非常好食,大蜆、大蝦墨魚仔 我哋都encore左好多轉🤤有錫紙兜加埋牛油🧈一齊燒,味道非常好。
一個月一次日式燒肉之約🤣🤣🤣
屯門時代廣場呢個位好多餐廳好熱鬧🤤
屯門呢間日式燒肉店環境又大闊落!

燒肉放題之外,仲有一個關東煮/迷你壽喜燒鍋可以打邊爐

食燒肉放題,牛肉質素當然好重要!我同朋友都滿意!
有錫紙兜加埋牛油🧈一齊燒,味道非常好。
2024-02-24 47 瀏覽
今日收工想食餐好,加上又好耐冇食燒肉,於是就同朋友去咗間友人推薦話抵食嘅燒肉餐廳- 一喜。燒肉。 一入去,店員就安排我哋坐卡位,好闊落坐得舒服。我地就揀咗美國 SRF 金標牛牛肩胛半自助放,入面仲包埋關東煮/壽喜燒涮涮鍋,選擇豐富。 先講燒肉,肉嘅質素絕對對得住價錢,肉質嫩得黎仲保持到肉味,油花啱啱好,有肉味得來又唔會太肥膩。除咗原味牛肩胛,餐廳都有其他味嘅選擇:味噌、辛味、鹽醬等,等我哋可以換下口味冇咁單調,而全部都入味好食。如果怕太單調嘅話仲可以嗌埋紫菜飯一齊食。放題食物亦有唔少選擇,其中吉烈帶子同三文魚刺身最為我驚奇,質素好好👍🏿食燒肉食到咁上下又試下佢個涮涮鍋,入面有肥牛同好多蔬菜,加上甜甜嘅壽喜燒湯底,可以充走燒肉嘅油膩感。到最後,我地仲食左甜品同雪糕,雪糕更加係有啲特別嘅口味,例如花生醬咁。今次真係食到好飽好滿足。整體來講,呢間性價比真係好高,尤其係食物嘅選擇繁多,絕對啱哂啲乜都想食嘅人😛

由於本人實在太大食…聽朋友講知道開左間新既燒肉放題又忍唔住走去試一試地方非常大,安排左一張好舒服既卡位一坐低,侍應會幫忙開爐,然後就會先上一碟靚牛我地個放題名叫美國SRF金標牛肉!為免有人未聽過呢個名,好簡單講一講呢個係牛肉分級,有銀標黑標,最高級就係金標即係呢到每一件肉既質素都係有保證嗚,好吃到流淚仲有好多其它肉類,牛舌真係必食,厚切!濃郁!牛香味響個口到浪黎浪去!食食下覺得食太多肉,不妨搵塊葉包包佢又可以繼續戰鬥溫泉蛋飯雖然本人非常反對食放題用d飯呀麵咁塞飽自己但呢到個飯真係抗拒唔到,燒完一片片肉,混埋紫菜蛋飯一齊放入口真係上天堂極極極推要試炸物!佢個芝士年糕,南瓜餅同魷魚超驚喜d油一d都唔抑,然後層炸粉唔會厚過你面皮,真係抵試海鮮類我會推多春魚同鯖魚 食完一轉又一轉…順帶一提,出面有個自助吧,飲品你要既大路野都有可樂呀啤酒,減肥既解茶之類又有蛋糕無咩印象了,畢竟前面食得太勁,下次再試真d
由於本人實在太大食…聽朋友講知道開左間新既燒肉放題
又忍唔住走去試一試
地方非常大,安排左一張好舒服既卡位
牛肩胛
一坐低,侍應會幫忙開爐,然後就會先上一碟靚牛
我地個放題名叫美國SRF金標牛肉!
即係呢到每一件肉既質素都係有保證

嗚,好吃到流淚

食食下覺得食太多肉,不妨搵塊葉包包佢
又可以繼續戰鬥
溫泉蛋飯
雖然本人非常反對食放題用d飯呀麵咁塞飽自己
真係上天堂
極極極推要試炸物!佢個芝士年糕,南瓜餅同魷魚超驚喜
d油一d都唔抑,然後層炸粉唔會厚過你面皮,真係抵試
多春魚
海鮮類我會推多春魚同鯖魚
食完一轉又一轉…
順帶一提,出面有個自助吧,飲品你要既大路野都有
可樂呀啤酒,減肥既解茶之類又有
蛋糕無咩印象了,畢竟前面食得太勁,下次再試真d
2024-02-06
牛肩胛
多春魚
2024-02-20 39 瀏覽
係屯門做完嘢見到一間新開嘅放題燒肉仲有得打邊爐即刻同朋友入去試吓地方都闊落好多卡位私隱度高我哋揀咗個$36890分鐘美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題食物種類都算有雞牛豬海鮮蔬菜仲有熟食比你揀 坐低肚餓可以叫咗熟食先再慢慢燒牛有唔同嘅部位 仲有唔同嘅醬汁 岩晒鍾意食牛嘅朋友就算唔食牛,其他肉類都好多選例如梅花豬肉,豬頸肉雞翼等等呢個套餐仲可以揀湯底打邊爐有肥牛片同埋好多蔬菜俾你選擇嘢飲方面飲茶同埋汽水仲可以加錢任飲啤酒添最後當然唔少得雪糕甜品🍰🍦呢個價錢嚟講CP值都好高一班朋友坐低傾計聚會都係一個唔錯嘅選擇
係屯門做完嘢

仲有熟食比你揀 坐低肚餓可以叫咗熟食先
再慢慢燒

牛有唔同嘅部位 仲有唔同嘅醬汁
岩晒鍾意食牛嘅朋友
就算唔食牛,其他肉類都好多選
例如梅花豬肉,豬頸肉雞翼等等

呢個套餐仲可以揀湯底打邊爐
有肥牛片同埋好多蔬菜俾你選擇

嘢飲方面飲茶同埋汽水
仲可以加錢任飲啤酒添

最後當然唔少得雪糕甜品🍰🍦

呢個價錢嚟講CP值都好高
一班朋友坐低傾計聚會都係一個唔錯嘅選擇

2024-02-19
我睇左幾位用家既所謂評價,我只係講一句,由佐賀山田到你改名而家你都重犯緊同一錯誤明明社交平台宣傳海報係用火爐,但實際全部都繼續用電爐唔知想點,做燒肉放題用咁既死人電爐點都唔肯換既話,你D肉出幾靚都冇用個電爐本身燒又燒得慢,能夠放野上去燒既空間又唔大,重會因為爐面唔夠深而瘋狂彈油上手一人燒肉用呢D爐就冇乜所謂,都係燒個幾塊唔會用好耐時間,但放題一燒起黎就會發現食食下將枱越黎越油淋淋,又成日無意間比油彈上手咁都算了,你重夠膽學牛角出90分鐘放題,你睇下牛角家下少左幾多人排隊食?減價都唔掂學燒肉男玩優惠吸客,但又唔學足出火爐學牛角玩90分鐘放題,但料又唔夠牛角好玩燒肉打邊爐日料三樣做齊既放題做法,但每一邊都比上不足比下又只係岩岩好,唔係好明哂左個大快活靚位去比其他幾家一齊夾攻係咩玩法點解我唔提牛太?因為牛太你連人地1/10都做唔到,簡單蚊都牛比
做燒肉放題用咁既死人電爐點都唔肯換既話,你D肉出幾靚都冇用
學燒肉男玩優惠吸客,但又唔學足出火爐
學牛角玩90分鐘放題,但料又唔夠牛角好
2024-02-20 20 瀏覽
今晚朋友話想食燒肉剛好屋企附有間 (一喜.燒肉)馬上訂位 我哋剛好18:30到不用等位。地方非常闊落,燈光又夠光猛,冷氣仲非常足夠我哋揀左90分鐘價錢係$268咁啱仲做緊第二位半價,超抵,性價比極高坐低店員送上牛小排 牛肋肉 一口牛 ,牛肉嘅肉汁非常嫩滑味道仲非常香濃,經過燒烤後完全唔乾身慢慢燒同埋掃code牛肉面質素都幾高 亦都有好多款選擇、點原味加燒肉汁無得輸,牛肉肉質嫩滑脂肪同肉嘅比例又夠平均,仲有其他肉類海鮮選擇,海鮮仲非常新鮮,紫菜飯都做得出色,上面放有一條條嘅紫菜絲,又夠飽肚,熱辣辣比較讚嘅地方店員服務親切換網速度快蔬菜 菠籮都係必食中和一下,食太多肉類粟米一粒粒食口感非常好,仲要好鮮甜飯後雪糕甜品一人一杯so sweet ,飲品選擇仲有好多今餐食得舒服 可能木系裝修風格同埋地方整潔,下次會再來幫襯
地方非常闊落,燈光又夠光猛,冷氣仲非常足夠

慢慢燒同埋掃code

仲有其他肉類海鮮選擇,海鮮仲非常新鮮,

紫菜飯都做得出色,上面放有一條條嘅紫菜絲,又夠飽肚,熱辣辣

比較讚嘅地方店員服務親切換網速度快

蔬菜 菠籮都係必食中和一下,食太多肉類
粟米一粒粒食口感非常好,仲要好鮮甜

飯後雪糕甜品一人一杯so sweet ,飲品選擇仲有好多

今餐食得舒服 可能木系裝修風格同埋地方整潔,下次會再來幫襯
2024-02-18 27 瀏覽
《龍年要吃得滿足又飽飽》龍年已經來到了,一大班人吃火鍋吃個不錯的選擇😚,邊吃邊談天挺享受欵!這次在屯門時代廣場,去了家吃日式燒肉der。環境是橙色木系裝修,分為自助區和用餐區,有數款套餐選擇🙈。-▪︎美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題 HKD$368/位90分鐘任飲任吃吃到飽🫰🏻,除了吃燒肉還有火鍋欵,一次有兩種吃法感覺可以😎。肉肉有十多款選擇,整個菜單有50多款美食🤭。另有自助區食物,有飲品、甜品及火鍋配料。-肉肉色澤紅潤紋理分明,啖啖肉肉質鮮嫰感覺可以😍,再來一口飲品就絕了!每一款肉肉也有4個口味,分別是原味、辛辣味、鹽醬味及味噌味。調好味der肉肉,不用放醬油挺好。-火鍋有2個湯底可選擇,點了壽喜燒湯底,湯頭是味道咸中帶微甜。隨鍋有蔬菜拼盤及肥牛一份,吃完燒肉吃這個挺滿足欵。吃飽飽後再吃甜品,何其享受的晚餐🫰🏻。-
《龍年要吃得滿足又飽飽》

▪︎美國SRF金標牛肉半自助燒肉放題 HKD$368/位
90分鐘任飲任吃吃到飽🫰🏻,除了吃燒肉還有火鍋欵,一次有兩種吃法感覺可以😎。肉肉有十多款選擇,整個菜單有50多款美食🤭。另有自助區食物,有飲品、甜品火鍋配料。

調好味der肉肉,不用放醬油挺好。

2024-02-15
2024-02-14 43 瀏覽
今晚情人節,行過見到第二位半價,於是入去一試。我哋揀咗日本和牛套餐120分鐘, 原價598. 每次點餐每款口味只可揀一, 十分不便,希望餐廳可改善,和牛屬A4級別, 品質尚可。食咗半個鐘左右,突然呯的一聲,以為有特別節目,原來係跳咗fuse, 整間店漆黑一片,沒有電,冷氣,抽風及電爐可用。等到差唔多八點仍未解決問題,有一位餐廳阿姐話可以按用餐時間計返錢,最後決定埋單走人,最後畀返三分一價錢,如唔走可食到十點半。餐廳都好慘,難得今日生意好;但食客都好冇癮。
今晚情人節,行過見到第二位半價,於是入去一試。

餐廳都好慘,難得今日生意好;但食客都好冇癮。
2024-02-14
慶祝紀念