2017-01-26
唔攞傳單都唔知間餐廳嘅存在,Openrice內唔打佢嘅全名都搵佢唔到,上到去眼前一亮,好似隱世小店咁,同工廠大廈簡直兩個世界,佢哋啲外觀相就唔放啦,有得佢繼續隱世啦。前菜相當仔細,味道清新,又有香口的脆炸紫菜飯團,主菜有蝦飯卷,又有芝士紫菜卷,可能我太喜歡紫菜,我女朋友叫左燒牛脷,白飯任裝,仲有甜品炸蘋果,加油拉花的熱及凍Latte,真係同朋友之前講食過lunch一樣,咖啡味好濃郁,出面嘅咖啡店真係好難飲得到,怪不得朋友話上嚟食lunch都係因為呢度嘅咖啡,加$12都係一個值得的好ending下次都一定要黎試吓佢哋嘅lunch先。整體覺得餐廳職員服務親切,上菜時間一道一道上,每道菜嘅時間都啱啱好,職員仲不斷幫我加茶。食物手工加未到完全對得起這個價錢有多,比想像中有驚喜,我都會因為記得這個味道,下次會為這個味道返嚟再食,觀塘的其他餐廳很少能做到。