2021-10-14
呢間野認真唔錯!原本唸住行下街,之後去原計劃嘅餐廳吃野,但係……目標餐廳爆曬棚,又因為岩玩完Ryze嘅“跳跳跳”運動,餓到抽筋,就隨便入間門面順眼嘅甘岩呢間又有位,fit拉拉聲點左幾樣野,雖然餓,但都有慢慢品嘗哈哈哈……鰻魚玉子燒入口有種軟中帶“幸福感”,真係好吃,油甘魚同三文魚刺身簡直……係第一次吃到甘好吃,個人無敵鐘意油甘魚,入口鮮甜又爽口,平時唔多鐘意油甘魚嘅同伴都弱弱甘贊左一句,個丼飯就更加唔使講,搭配得非常正(唔話你地知咩名哈哈),最後個極上壽司盤係店員介紹嘅,因為品種太多所以就問問店員有咩好介紹,果然結合左我地嘅口味來介紹(當然最後都係自已掃碼落單拉,哈哈),品種都好岩我地口味,件件都鐘意,好啦,我決定穩日再去一次,雖然價格小貴,但係“你”值得擁有
甘岩呢間又有位,fit