滿足的海鮮餐 小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 2025-07-22有屋企人生日,講明想食海鮮。有朋友介紹呢間,好介紹。有兩個套餐,我地叫左PARCO 發板餐$398。先黎個刺身併盤,職員話象拔轉做龍蝦。龍蝦好新鮮,刺身都好正。其他海鮮都好新鮮,不時不食,唔怪得咁多人。我最鐘意食瀨尿蝦,望住郁下郁下好新鮮。如果有興趣,記得預早留位。:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享滿足的海鮮餐 小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 https://s.openrice.com/QrLT0qA1T00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径堂食
有改善空間 橫濱家系町田商店 2025-06-04第一次去Airside行街, 行到咁上下當然要醫肚。😁發覺好多間餐廳都要排隊,見到呢間拉麵舖,入去試一試。🙂我叫咗橫濱終極Max拉麵,一份餃子。拉麵湯底好濃,我就覺得咸左啲,肥左啲。:(叉燒就真係比較肥,肉小。🫤可以改善一下。:)餃子唔夠熱,不是脆皮。🙁味道就正常發揮。有好大進步空間。😬希望佢可以做得更好。:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享有改善空間 橫濱家系町田商店 https://s.openrice.com/QrLT0WfrS00检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食用餐时段晚餐
幾好的意大利餐廳 JACOMAX 2025-05-17慕名而來的,而家成日睇YouTube都見到呢個老闆,諗住有嚟試吓。入到間餐廳,裝修都幾得意,本來職員叫我哋坐門口嗰張,我哋企喺度猶豫咗一陣,經理就話入邊都有位,原來入邊仲有好大,坐低咗卡位,後面仲有一間房,餐廳寬敞闊落。我哋叫咗一個芝士四重奏pizza, 炸魷魚圈配他他醬,加菲貓最愛牛肉醬千層麵。三個人,食到一半覺得唔夠,即刻加多一個T-Rex pizza.芝士四重奏pizza: 芝士味當然好重,我係芝士愛好者,啱晒! 薄批應該係意大利傳統批,不過對我嚟講,唔夠飽😅炸魷魚圈配他他醬:魷魚圈竟然好腍,唔係好有咬口。不過張粉黐住魷魚,唔會好似有啲餐廳可以分體食。加菲貓最愛牛肉醬千層麵:都係多芝士,始終肉醬同闊條麵係好夾,冇得輸T-Rex pizza: 呢個Pizza偏辣,好似比其他西餐嘅辣肉腸辣一點。比較濃味。…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享幾好的意大利餐廳 JACOMAX https://s.openrice.com/QrLT0C3rS00检举 张贴 评分5味道5环境4服务5卫生4抵食用餐途径堂食
可以一試的越南餐廳 薈欣•越南 2025-05-04今日去青衣有啲嘢要做,好少嚟青衣嘅我,都試下入嚟搵食。大部份都係連鎖店餐廳,心血來潮又想食辣嘢,所以搵咗一間泰國菜。我哋叫咗一客一人冬陰功湯,一個西貢鮮茄蟹肉海鮮湯檬,一個鮮蟹肉扎肉炒粉絲。冬陰功湯:正宗冬陰功湯,夠酸夠辣,特別一讚,入邊有兩隻大蝦,幾新鮮彈牙。西貢鮮茄蟹肉海鮮湯檬:湯底幾濃味,蕃茄酸酸哋都好開胃,蟹肉都算多,我覺得好食嘅。鮮蟹肉扎肉炒粉絲:粉絲太濕,好少扎肉,蟹肉都ok。不過粉絲實在係炒得太濕,所以影響質感。我覺得可以改善一下。…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享可以一試的越南餐廳 薈欣•越南 https://s.openrice.com/QrLT0JFXR00检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
日式拉麵餐廳 ○de▽ 鯛白湯らーめん 2025-05-04之前上網見到介紹拉麵,呢間好似幾好味,就特登搭車過去。都唔算近地鐵,到步後發現鋪頭細細,3:30到都要排隊。:(排隊嘅時候已經揀定食物,主要係三種麵,可惜今日沾麵賣晒。我哋叫咗一個鯛清湯麵,一個鯛白湯麵,一個炸鯛魚皮。鯛白湯麵:白色湯底,好濃味,感覺真係冇味精,好濃嘅魚味,上面既魚好鮮味,再混合洋蔥、湯,一啖食落去好正。每一啖麵都浸滿湯一口過,好味。碗邊黃色嘅係柚子醬,如果覺得個湯太濃味,自己條配加柚子醬。有一片叉燒,正常發揮,都係個拉麵好味。:)鯛清湯麵:我無食呢個,不過飲咗一啖湯,估唔到顏色咁清,鮮魚味都好濃。佢就唔係creamy嗰種,不過襯埋拉麵都好味。炸鯛魚皮: 薄薄得兩片鯛魚味,炸得香脆,不過冇任何飽感。😐總括嚟講,好食嘅,不過交通不太方便,去開中環會考慮再黎。…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享日式拉麵餐廳 ○de▽ 鯛白湯らーめん https://s.openrice.com/QrLT09zyMm0检举 张贴 评分4味道4环境5服务5卫生4抵食等候时间20 分钟 (堂食)
OK的扒房 The Steakhaus 2025-04-12今日心血來潮,想食牛扒,本來諗住去太子老字號扒房,去到門口超級多人,上網搵到呢間就去試吓。:)去到門口,都唔夠膽入,我哋食晚餐,門口冇大招牌,有支紅色光管,喺呢啲區,唔敢亂入。:(如果有清晰嘅招牌就好啲。我哋叫咗安格斯Prime 西冷配烤大蒜,香草羊架配脆薄荷葉(6支骨),黑松露和帕瑪森起司炸薯條。:)我個西冷到咗先,都幾鞋,有啲失望。我都覺得有啲出奇,講明係扒房,點解幾成熟都唔使問,用QR code落單,都可以有呢個選擇。😡目測塊扒都有八成熟。😐朋友叫咗羊架,我食咗一支,好味過牛扒。肉味有蘇香,都幾腍,不過冇乜香草味。:(另外嗌咗個薯條,正常發揮,有芝士都幾好食,黑松露醬都香,不過嗰個沙律醬唔係好岩我。:(另外食物都要等幾耐,薯條到先,另外兩份扒就要等好耐。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享OK的扒房 The Steakhaus https://s.openrice.com/QrLT0x85R00检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
可以一試的西餐廳😁 荳子 (朗豪坊) 2025-04-06今晚喺旺角行街,喺朗豪坊想食西餐,呢間都係唔錯嘅選擇,好彩唔使等位,即刻衝入去。我哋叫咗牛舌粒蕃茄肉汁會沾麵,焗三重芝士通粉,卡邦尼煙肉意大利闊條麵。牛舌粒蕃茄肉汁會沾麵:話牛舌粒,其實牛舌片,仲要有好多片,肉味夠腍,感覺好抵食。:)棉質比較彈牙,同平時意大利粉有分別。焗三重芝士通粉:超級勁芝士味,真係要快快食,耐咗就芝士就開始凍,會開始硬,芝士就會好漏。:(雖然我係芝士控,不過呢個芝士太厲害,頂唔到。😅卡邦尼煙肉意大利闊條麵呢個汁好好味,面頭嘅芝士片好味,係正常發揮。:)不過旺角太多選擇,喜歡西餐嘅可以一試。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享可以一試的西餐廳😁 荳子 (朗豪坊) https://s.openrice.com/QrLT0ObfR00检举 张贴 评分4味道4环境5服务5卫生4抵食用餐途径堂食用餐时段晚餐
還可以的晚餐 牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) 2025-03-28去左九龍灣行街,晚餐想食西餐,見唔算太多人,就排呢間,約等左10分鐘。叫左3個主菜,兩份加$58有小食同飲品。龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉,幾好味,蝦都幾彈牙。日式燒汁西班牙豚肉長通粉,係日式章魚丸汁,怪怪的。🤨意式風乾火腿蜜糖柚子簿餅,好甜,太甜,好似食甜品。😅而小食就有呢兩款:…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享還可以的晚餐 牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) https://s.openrice.com/QrLT0K29R00检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生3抵食等候时间10 分钟 (堂食)用餐时段晚餐
挺好的西餐廳 Simplylife Bakery Cafe 2025-03-25係apm行街,呢間唔使等位,仲坐得幾舒服。其實我最鍾意食呢個包,唔知可唔可以免費添食,不過同家人一齊食,我次次攞兩件。紐西蘭羊架,好淋,香羊味,有配菜,薯蓉都好滑,有3件都ok.🙂另外叫左番茄羅勒水牛芝士薄餅,每次都一定叫,好味,芝士襯蕃茄汁,正,掛住食,無影相。😅…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享挺好的西餐廳 Simplylife Bakery Cafe https://s.openrice.com/QrLT0OnPR00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食用餐时段晚餐
好味地道咖哩 Gali 2025-03-24假日晏左起身,晏啲食午餐就小啲人。知道觀塘有間食咖哩比較地道就去試吓。奶油咖哩牛脷+蒜蓉烤餅,奶油味香,牛脷超淋,咖哩汁唔太辣,好多香草味,當然之後好口渴。😅我覺得配蒜蓉烤餅好味,好多塊,食完好飽。奶油咖哩雞 + 蒜蓉烤餅,個汁其實一樣,雞就比牛脷遜色,下次會上牛腩或羊肉。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味地道咖哩 Gali https://s.openrice.com/QrLT0zuOjW0检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
新開的九龍灣店 牛気 (淘大商場1期) 2025-03-18一向都係打邊爐粉絲,今日有事慶祝,都係諗起打邊爐。知道九龍灣有新店就去試下。新店係光猛啲,樣樣都乾淨啲,職員服務態度好。多食物飲品選擇,牛肉都好新鮮,開心有綿花糖自己整。有新味雪糕,雞蛋仔味,淡淡地,都幾得意。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享新開的九龍灣店 牛気 (淘大商場1期) https://s.openrice.com/QrLT05Eyj00检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生4抵食用餐途径堂食