沙嗲湯底我中意啊🤤 肆年八月米線專門店 2022-01-26濃香沙嗲湯&麥芽滷雞翼米線🤤湯底🤍其實佢哋有好多選擇,芫茜好岀名但我就真係唔太感興趣,左揀右揀都係嗌咗沙嗲🤤一嚟到就聞到濃濃嘅香味~飲完第一啖就好想飲晒佢!!配料🤍大部分配料都係啲要落心機整嘅!揀完麥芽滷雞翼係有啲啲失望嘅,份量正常三大隻,但唔知係咪因為湯底較濃,唔係好食得岀佢哋雞翼有咩特別,不過肉質真係滷得好冧!🥰…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享沙嗲湯底我中意啊🤤 肆年八月米線專門店 https://s.openrice.com/QrLT0zkUWW0检举 张贴 评分4味道--环境4服务4卫生3抵食用餐途径外卖送餐
狹窄版日本拉麵體驗🇯🇵 泓一拉麵 2021-12-30有吧枱位嘅拉麵店~裝潢上都真係好有日本嘅感覺🥰點解會話係狹窄版,事關成間鋪得三台,個袋大少少/個人肥少少都冇可能過到條走廊👉🏻👈🏻雖然個環境算唔上舒服,但啲拉麵好吸引❣️🧞♂️雞白湯拉麵硬度適中,算係好吸到個湯🥰湯底好香雞味~睇落好似有一層油咁,但食落其實唔會油膩,反而會覺得好補咁😂食完之後都飲咗唔少湯🧞♂️魚介沾麵麵嘅種類同拉麵唔同,偏硬身,口感好好🤤湯底就咁飲會偏濃,但唔會有好重味精嘅感覺!美中不足嘅係上菜嗰陣,湯底都唔係太熱👉🏻👈🏻覺得有少少失色…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享狹窄版日本拉麵體驗🇯🇵 泓一拉麵 https://s.openrice.com/QrLT0Zd5100检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生4抵食推介美食雞白湯拉麵魚介沾麵用餐途径堂食
性價比極高💛扒房 Top Blade Steak Lab (希慎道) 2021-12-28第二次幫襯Top Blade Steak Lab🥰銅鑼灣分店無論質素定服務都好過沙田🎄🧞♂️仼食薯條坐定定就已經送上一人一盤嘅薯條☺️雖然唔係熱辣辣~但口感仲係脆!本身好少落調味料嘅我,落咗少少松露鹽🤤就食唔停,仲聞到一陣陣香味(不過朋友話~就算唔另外落,都有少少鹹)🧞♂️$160 Flat Iron好快手就上菜,跟佢menu嗌咗 medium,好滿足🤤廚師切好晒再送嚟,一眼就望到好靚嘅肉質~今次依碟質素好好!!冇咩筋肉質嫩滑,真係好抵食(準備好下次試390days Grain Fed Flat Iron 食咗一塊就好食到返唔到轉頭😍)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享性價比極高💛扒房 Top Blade Steak Lab (希慎道) https://s.openrice.com/QrLT0yAwWW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食香草平鐵牛扒美國390日穀飼prime級平鐵牛扒Dirty Lemonade用餐日期2021-12-22等候时间15 分钟 (堂食)人均消费$200 (晚餐)
迪士尼tea set❣️高性價比 翠樂庭餐廳 2021-12-22升級到金卡,第一件事就梗係去用生日優惠啦!翠樂庭下午茶set有七折,最多可以買兩set🤤我哋兩個自問都大食~點食甜品part就KO咗我哋!Scones本身仲諗住話有啲乾~點知原來係點漏咗就jam&cream cheese! JAM酸酸甜甜真係好好味❤️平時唔點醬嘅我 全清~donuts 都照點🤤其他甜品就同其他迪士尼酒店一樣 唔太甜~主食有得揀2/3/4份,好釆揀咗兩個,夠晒食!睇落好似好少咁,但其實甜品部分都已經飽咗八成🙈羊肉串🧞♂️好香,肉質嫩🥰雖然我哋最後先食,凍咗!但係箍牙人士表示仲咬到,食完想encore~三文魚韓式年糕🧞♂️煙靭程度100 woohoo~一上菜第一樣吸引我就係佢~果然冇令我失望 食完好開心迪士尼酒店服務岀名唔差~點都要讚讚staff !!! 佢望實我哋幾時上齊菜,主動過嚟幫我哋打卡🙈港女好收貨❤️…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享迪士尼tea set❣️高性價比 翠樂庭餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0SJyWW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生4抵食用餐日期2021-12-12用餐途径堂食人均消费$160 (下午茶)庆祝纪念圣诞节
山下見💛午餐set抵食! 山下見日式料理 2021-12-22今次第二次幫襯山下見🤤估唔到佢依日午市唔洗等太耐,等咗一檯就入得!三個廚師推介嗌咗兩款~一啲都唔失望🥰三文魚籽鮮甜,真係好中意角切魚生有唔同魚類,口感有層次,雖然個人唔太中意玉子,不過切完粒粒感覺良好…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享山下見💛午餐set抵食! 山下見日式料理 https://s.openrice.com/QrLT0S3yWW0检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食人均消费$100 (午餐)
迷你戚風🤤搞個迷你慶生 LA FAMILLE 2021-08-18夏天必試白桃!之前都試過呢間餐廳嘅茶味蛋糕, 今次就揀咗水果味, 夏天好似係白桃嘅季節就決定簡依個, 果然冇揀錯! 所有款式嘅蛋糕都好靚, 本身見到有咁多cream都有啲驚驚, 點知食落唔係太肥, 食完lunch再加個生日小蛋糕夠哂飽, 差啲都食唔曬~btw 生日牌同餐具套裝係要另外買…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享迷你戚風🤤搞個迷你慶生 LA FAMILLE https://s.openrice.com/QrLT0oSSz00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径堂食
同佢個名一樣正 何蘭正 2021-08-13係ig成日都見到人介紹依間餐廳, 終於有時間lunch time去試一試! 預早咗兩個星期book, 其實walk in都可以 我見仲有幾枱~menu好有心機,係用皮做嘅cover, 仲有q r code畀你去睇是日special, 雖然店員都會好有心機同你介紹一次今日有啲咩每一道菜睇落都好靚,食落就知點解一個餐值百幾蚊。是日精選: 美國雞胸肉&牛舌配薯蓉, 好驚喜嘅係薯蓉上面有溫泉蛋🤤好夾, 健康嘅雞胸肉都可以煮到咁好食, 唔會柴好易咬, 個底仲有少少汁, 點薯容又得點肉又得,得左!恆常餐牌: 三文魚, 雖然這條三文魚都有醬汁但係烤得剛剛好, 嫩滑魚肉配唔太heavy嘅汁 100分❤️ 隔離仲有一個千島醬焗薯 可以連皮食好開心價值118蚊嘅巨大泡芙! 每一啖都有驚喜,伯爵茶嘅 cream 感覺一啲都唔肥,toppings嘅絲, 收埋咗喺底嘅咖啡年糕加爆醬~ 全部餡都令依對泡芙變得不平凡🤤🤤值得推介!不過~ 有個位都幾扣分 ~ 有啲廚房嘅同事冇戴口罩處理食材( 去洗手間嘅時候咁啱見到🤦🏻♀️🤦🏻♀️)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享同佢個名一樣正 何蘭正 https://s.openrice.com/QrLT0ezOV00检举 张贴 评分5味道5环境5服务3卫生4抵食用餐途径堂食
入西貢食cafe Cozy Coffee 2021-08-13喺大街旁嘅白色cafe好吸睛, 對於兩個好鍾意食最夾嘅人呢間餐廳好吸引!兩個人嗌咗一個something light嘅啡菇沙律一個burger~ 本身仲想加多個心太軟 但其實都已經夠飽個沙律有黑松露醬汁放咗喺tube度好搞怪, 雖然我食到一半先記起要倒落去一齊食😂 沙律裏面有焦糖合桃係出乎意料地好食嘅( 有脆脆嘅感覺), 本身見到有隻蛋好吸引但係熟咗少少做唔到溫泉蛋嘅效果, 不過都有一半蛋黃液流咗出嚟,好食!burger揀咗五成熟, 自問個口真係好細 咬唔到雙層漢堡, 但係好貼心有叉刀提供, 兩層牛肉都非常之厚又juicy, 128蚊簡直係好抵! 所有漢堡都有配薯條的, 食落都應該算係新鮮整嘅題外話!!🖤 佢幅即影即有場有Ian 皮皮嘅相 AnsonLo嘅m記小卡…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享入西貢食cafe Cozy Coffee https://s.openrice.com/QrLT0XSez00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生5抵食推介美食雙層芝士安格牛漢堡$128用餐日期2021-08-12用餐途径堂食人均消费$120 (晚餐)
36蚊一碟水門雞飯🤤 粉紅水門雞 (威達商業大廈) 2021-08-13原來粉紅水門雞喺旺角開咗新分店!!! 同一條街都有好多唔同嘅特色餐廳, 成日去旺角搵食既人絕對唔會錯過呢條街🤣 主食得三個, 雞牛豬都有照顧曬所有人嘅需要, 第一次食當然要試水門雞飯啦! 又滑又靚又好食~ 配油飯簡直係冇得頂! 加上有一個秘制辣汁, 千祈唔好忘記左佢嘅存在白桃烏龍茶8蚊一支! 唔會太甜 好好飲~ 兩個人一人一支都抵呀…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享36蚊一碟水門雞飯🤤 粉紅水門雞 (威達商業大廈) https://s.openrice.com/QrLT0oEOz00检举 张贴 评分--味道4环境5服务5卫生5抵食推介美食白桃烏龍茶水門雞飯用餐日期2021-08-12用餐途径堂食人均消费$40 (午餐)
無糖&低糖意大利雪糕 woohoo!!! Mamma Mia Gelato 2021-08-13之前都係食開沙田嗰間,今日行過apm見到有分店 即刻嗌返兩球先🤤🤤係香港嚟講呢個價錢嘅意大利雪糕好抵食, 好特別嘅係佢有分低糖同無糖配方, 減肥嘅女女都可以食得好開心, 仲有好多個味可以揀添🤍 特濃朱古力🤍 好重朱古力味 唔會太甜 但又唔會有黑朱古力嘅酸苦味🤍熱情果🤍 夏天首選 好清新嘅味道 係唔假嘅水果味…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享無糖&低糖意大利雪糕 woohoo!!! Mamma Mia Gelato https://s.openrice.com/QrLT0whaz00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食熱情果&朱古力 雙球用餐途径堂食