趕過澳牛 點籽冰室 2023-10-08見佢新開,星期日決定一家大細去食個早餐,食物水準不錯。不過落單後20分鐘就有員工放個“留座”牌在我地枱上(我真係望下張單我地坐左幾耐),23分鐘就有個男店員走埋來叫我地“食快D”,那星坐左半個鐘都無就催人走,去澳牛都無咁趕。望下門口只有人等緊4人坐。隔離6人卡位走剩一個,你唔去問個客搭唔搭枱?其他枱坐得耐過我地,又唔催佢地?唔會再去!你慢慢坐…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享趕過澳牛 點籽冰室 https://s.openrice.com/QrLT0UnbD00检举 张贴 评分--味道3环境1服务3卫生--抵食用餐途径堂食用餐时段早餐
出品一般 湯加 (形薈) 2022-12-17間唔中晚飯就會來呢度食,原因只因佢有我喜愛的菜式 - 紅酒燴牛尾首先餐廳環境係好一般的茶餐廳格局,樓面招呼近乎0,可以見到得一兩個侍應在餐廳走來走去,又收銀又落單又捧餐又執枱,真係踢晒腳,仲挨得住果下先好野 👍。由於人手少,執枱都係麻麻,唔見話好企理好乾淨果種,唔好期望太高。點餐都係,望極都唔見有侍應 講返食品,通常屋企人來鐘意食花膠雞湯飯,花膠質素都可以,以呢個價位仲要食花膠,叫做合格啦。紅酒燴牛尾的味道夠濃,汁都好夠味,肉夠離骨,只係肉地比較乾,可能係煮左好多日。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享出品一般 湯加 (形薈) https://s.openrice.com/QrLT0AlD600检举 张贴 评分3味道4环境3服务3卫生4抵食推介美食紅酒燴牛尾用餐途径堂食用餐时段晚餐
食得不夠暢快 新記雞粥 (筲箕灣道) 2022-03-22其實食材來來去去都係豬牛雞,配搭唔同的主食就有唔同的效果。今次叫左貴妃雞炒烏冬,可惜貴妃雞配飯配粥都可以,但用來炒面炒河粉就會炒到成碟都係碎骨,食兩啖又一粒碎骨,食得唔暢快,老人家食仲好易哽雞骨,可大可小。如果雞可以先揀骨再炒,就食得安全好多…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食得不夠暢快 新記雞粥 (筲箕灣道) https://s.openrice.com/QrLT0QKP200检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径外卖自取用餐时段午餐
份量少 榮式燒雞扒 2015-04-20第二次到店,試試雞扒以外的其他選擇:豬扒拉面。豬扒只得一塊,細過手掌,薄如豬肉乾。張單仲寫明(一塊),真係有點孤寒… 點解menu又無寫呢?一上枱已經覺得中伏鳥…拉面係普通梘水拉麵,豬扒雖然味道不錯,但略嫌乾硬。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享份量少 榮式燒雞扒 https://s.openrice.com/QrLT0Yqab00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生2抵食用餐途径堂食用餐时段晚餐