真係唔多掂 鵝潮館滷水專家 2022-09-04難得去西九龍中心,經過聞到好香,見有併盤$198 (細) 就試吓啦。師傅都斬左陣,我仲心諗咁多料咩😂 以為好少啫,但𥄫下師傅之後發現盒野好大盒下😲 番到屋企即倒鹵水汁食⋯ 係多款既,但一食就知完全唔入味,啲鵝掌翼係UN 到咬唔到,啲大腸又係硬硬地,都唔淋既🙄算啦⋯ 冇下次…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真係唔多掂 鵝潮館滷水專家 https://s.openrice.com/QrLT0YGr500检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生3抵食用餐日期2022-09-04用餐途径外卖自取
唔肚餓先好入黎 鴻發餐廳小廚 2020-06-12星期五7 點半左右同老公行經旺角搵地方食晚餐,見到係同路人就入去幫襯下啦。安排坐左入上層細偏房,得一個阿姐已經心知不妙。坐位附近勁多蟻,咁心諗茶記唔好要求咁多。點知坐低左成3 個字先落到單,啲小菜(老水併盤,椒鹽九肚魚,蒜蓉炒菜)夠膽死等左半個鐘先黎得一樣老水併盤!9 個字先黎碟炒菜,我係咪食緊法國餐?咁既情況都要追下阿姐啦,佢不耐煩話好多單呀!等下啦! 老老實實,同路人都唔係咁嘛,堅係餓到有啲胃痛,認真冇下次! …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享唔肚餓先好入黎 鴻發餐廳小廚 https://s.openrice.com/QrLT0A3mv00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
值得一試再試既「果子」 果子|海南雞飯·喇沙摻摻 (啟昌樓) 2020-03-07值得一試再試既「果子」。環境舒服,裝飾好靚,牆上面全部係靚靚既掛牆盆栽,簡約得黎又好有生氣👍🏻同朋友下午茶去,好肚餓咁叫好多,食咗海鮮喇沙摻摻,海鮮足料,大蝦同蜆都新鮮好甜。無骨海南雞,皮滑肉嫩,黃油飯好香唔膩。併盤每樣都好食,重點係跟餐餐飲有得揀柚子蜜/ 檸檬薏米水,唔洗加錢,正! 仲有其他特飲珍珠奶茶可揀,但我梗係潤下飲健康啲😝餐廳仲好細心提供酒精搓手液俾客人任用之餘,可以用良心價購買。用心小店一定多多支持! ✌🏻…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享值得一試再試既「果子」 果子|海南雞飯·喇沙摻摻 (啟昌樓) https://s.openrice.com/QrLT0rX0u00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
得意中式茶樓 盈福28 2016-10-08見到報紙廣告,假日就同老公兩個人食晚餐。地方幾舒適,服務員同部長態度好好!唯一要提係個奶黃物語(即奶黃包)可以揀咩字,有三款(講呢d, 叻叻豬,笑哈哈),要落單時講明,唔係就隨意俾。乳鴿好好味,夠熱夠多汁! 會推介朋友屋企人食~:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享得意中式茶樓 盈福28 https://s.openrice.com/QrLT0b9Ke00检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食用餐时段晚餐
只係一般 =.= 一門 2009-02-102009 年2 月9日,難得一年中國情人節, 男朋友同我都好開心咁出去搵食~~由於番銅鑼灣,梗係搵番就腳0的既餐廳 --一門。 之前睇到佢好多好食評同埋勁難BOOK位,諗住點都試下啦~~點知唔太驚喜囉~~~~:(兩個人叫左: 1.) 壽司拼 10PCS ---------普通野0者...但差唔多成$200,>.<2.) 玉子燒 ------------呢個唯一推介,都幾好味.....起碼仲好熱咁上俾你3.) 帶子薄餅 -----------食唔到有幾多粒帶子...太少喇.....只係覺得脆口& 好油 >.<4.) 串燒牛舌 ---------好濃味,個人不太好牛舌....但味道OK 5.) 汁燒京蔥雞肉 ----------0的雞"鞋口" 既......唔滑 ....扣分~~~6.) 串燒帶子 -----------------呢個係我最不滿架.....勁難食....0的味有0的酸同"嗱嗱地" 攪到我食完飲左2 杯水都清唔到陣味//.......>.< 最後要食香口膠先得....>.< 痴線!!~咁既素質 埋單要$640 ............唔值囉~~~~~唔會再去!!!~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享只係一般 =.= 一門 https://s.openrice.com/QrLT0p1WU00检举 张贴 评分3味道3环境4服务4卫生2抵食人均消费$320 (晚餐)