2022-05-31
.📍阿叔泰麵今次要介紹一間超yummy泰菜——阿叔泰麵💛💚個環境裝修得好有泰國style,冇得去泰國旅行去咗呢度先😂個人推介必食牛肉船麵($60),係我目前食過最好食嘅一間!!!小店有建議要落「四大調味」,但落之前一定要就咁試下個湯底!聞落有陣陣好香嘅藥材味,飲落唔喺味精咸,而喺好清甜,真心正啊!!牛丸味道正常,但牛腩份量亦非常足夠,超級軟嫩入味🤤🤤見到「四大調味 缺一不可」,當然都要試下!落咗魚露+白醋+白糖+辣椒粉之後,個湯底會變得濃味咗!另外,仲試咗冬陰公湯麵($60),加$5可以改配MAMA麵🍜湯底唔算好辣,偏酸為主,有青口、豆卜、蟹柳同海蝦。除咗主食,仲可以加$15自選小食,試咗無骨酸辣鳳爪同粒粒雞棗。飛天通菜($25)都好正,醬汁甜甜地!午市套餐仲會附送飲品,有凍泰式檸檬茶/凍蜂蜜菊花露/熱青檸蜜,仲可以加錢叫其他特色飲品。試咗凍蜂蜜菊花露,唔會太甜消暑一流,而凍泰式奶茶茶味亦好香濃🥤連飲品都好高質!總括嚟講,好正嘅泰菜!💚💛推薦指數:🤩🤩🤩🤩🤩(5/5)💡 地址:大圍積信街31-51號安信樓地下Q號鋪
📍阿叔泰麵
總括嚟講,好正嘅泰菜!💚💛
推薦指數:🤩🤩🤩🤩🤩(5/5)
💡 地址:大圍積信街31-51號安信樓地下Q號鋪