2008-11-06 5 浏览
因看了網上blog的推介, 得知原價$400幾的buffet抵到$170位, 即刻叫班為食fd去食先, 好耐冇食過buffet la, 超期待.介紹幾款個人欣賞or特別的items la~~佢有個即燒和牛, 薄薄地, 好淋, 可配柚子汁, 芥末汁咁, 熱辣辣實好味la. 厚切和牛都唔錯, 但水準不平均, 有時都會un. 有個薯仔炆和牛, 似牛腩多d wor. 松葉蟹腳堅係好食, 雖然食的時候煩d, 但可以食啖啖肉的粗蟹腳, 咩都冇計la, 翡翠螺都唔錯ge, 幾鮮味. 佢重有一d薄切豬腿肉, 羊腿, 德國腸咁, 但全部都一般, 係腸仔有令我回味歐洲的感覺.有另一D普通o野但好好味, 吞拿魚紫菜卷個mix & match唔錯, 日式燒茄子最愛甜甜日式燒汁加木耳, 香芒蝦肉杯好正, 香芒大大粒好甜, 食咗好多杯, 凍豆腐, 我永遠的至愛, 蝦籽伊麵, 芝士焗薯塊, sasumi(三文魚同甜蝦)都好味ar~~~~水準準平平之餘都有要片的地方, 甜品係好難食!!!!! 款少唔緊要, 我冇一款食得哂全件, 除咗芒果布甸同Hagendez雪糕, 尤其係d酥皮類, 全部淋pat pat , 橙酒pa

介紹幾款個人欣賞or特別的items la~~

水準準平平之餘都有要片的地方, 甜品係好難食!!!!! 款少唔緊要, 我冇一款食得哂全件, 除咗芒果布甸同Hagendez雪糕, 尤其係d酥皮類, 全部淋pat pat , 橙酒pancake都不是心頭好. 同埋有一個雞油飯, 但係冇海南雞, 超寒酸, 小籠包但皮厚到咩咁, 見到都唔想食.

Haha, 但係有好味炸饅頭(唔明點解有人自助餐食饅頭), 脆卜卜, 正!!!

+1後$190都ok ge, 其中一個友人話會再去, 但我建議主攻熱葷同前菜.
正, 和牛
正, 我的favourite