2018-03-17
有朋友喺荔枝角嗰度返工,所以約佢食飯通常都揀返返工地點附近唔使曬車錢。今次就揀咗一間係工廈中嘅西餐廳,估唔到個環境都幾唔錯。最後就選擇了一個二人套餐。餐湯蘑菇忌廉湯及麵包都幾清新,淡淡蘑菇忌廉香味,還非常有口感。麵包就冇咩味可以點上蘑菇忌廉湯或者橄欖油黑醋一齊進食。鮮牛油果藜麥沙律🥗由於朋友注重健康所以都選了較為健康的沙律,除咗賣相靚之外,有齊牛油果以及禮藜麥等嘅健康食品,好睇又好食。香煎刺身級北海道帶子墨汁意粉原來呢個北海道帶子係刺身級別,即係用刺身形式去食一樣冇問題。食落去真係好新鮮。墨汁意粉方面墨汁狠狠地包圍着所有意粉,所以每一口都是豐富的墨汁味。低溫慢煮美國🇺🇸穀飼豬鞍架配菠蘿黑梅汁低溫慢煮可以有助鎖住肉汁同埋令到豬肉變得更加鬆化,而且店員幫手分幾part可以幾個人一齊食唔需要用刀。原本個豬已經不是太肥膩,何況加埋菠蘿黑莓汁味道就更為清新。另外留意餐牌之後發現原來餐飲或者甜品二選一,我哋就揀咗飲品。凍芒果菠蘿茶小小清新、甜甜的。玫瑰黃金桂是茶包,有淡淡的玫瑰香味!
鮮牛油果藜麥沙律🥗
香煎刺身級北海道帶子墨汁意粉
低溫慢煮美國🇺🇸穀飼豬鞍架配菠蘿黑梅汁
凍芒果菠蘿茶小小清新、甜甜的。