2020-07-16 40 浏览
今日係投票日 人龍排到打曬蛇餅我同男朋友投完票出到九龍都已經5點幾啦🙊呢個時間究竟食lunch 下午茶定當dinner食呢朋友本身住大角咀話附近最近新開咗間泰國餐廳 話啲裝修好得意好似好泰國feel我同我男朋友都未去過大角咀就諗住試下呢間餐廳都幾近奧運站既我地6點幾黎到人都唔係話少嫁 都見有幾張枱係reserved咗 我地都唔知原來佢地試業中好彩早黎 唔係可能有機會模門釘 因為我地係直接walkin我地衫安排坐tuk tuk車既位置🙊真係好似泰國既tuk tuk車🛵🛵不過泰國既係係馬路上食塵而呢到係食泰國餐 Menu係有勁多選擇真係不得了 我地都揀左好耐好耐 最尾揀左“招牌黄咖哩軟殼蟹”🦀,“月亮蝦餅”🦐,“菠蘿海鮮炒飯”🍍同埋半打沙嗲串燒🍢飲品叫左青檸soda同珍多冰本身我地想叫象啤可惜未有酒牌住2個人叫到成枱都係野食逐樣講下啦~飲品正常既不過青檸係超級薄既一片枱枱都叫既菠蘿海鮮炒飯都正正常,presentation都幾好坐係呢到食野都幾正 啲燈閃下閃下 幾得意招牌黄咖哩軟殼蟹都係果啲味道 都幾大碟沙嗲雞好嫩 但個汁就唔多香口🌛月亮蝦餅個賣相就好一般,顏色唔夠金黄唔夠脆 但特別在佢入
今日係投票日 人龍排到打曬蛇餅

逐樣講下啦~飲品正常既不過青檸係超級薄既一片

坐係呢到食野都幾正 啲燈閃下閃下 幾得意

招牌黄咖哩軟殼蟹都係果啲味道 都幾大碟

沙嗲雞好嫩 但個汁就唔多香口

🌛月亮蝦餅個賣相就好一般,顏色唔夠金黄唔夠脆 但特別在佢入面有馬蹄
肉厚

裝修都好得意

不過要踩既係佢地上菜既sequence好似唔多正常,上左個飯先再上蟹,之後上小食
好似主次有啲分得唔太好

加上我地兩個人 一次過上曬四樣野食 未食到已經凍曬 如果係冬天就已經唔ok啦我覺得。希望餐廳睇到加以改善

p.s 我地8點食完之後就爆場了,埋單$543大元