2021-11-26 151 浏览
同女朋友係旺角行街,途經T.O.P.商場頂層見到依間西餐廳好似唔錯,加上時間尚早唔洗等位就決定入去試下啦室外既環境幾有氣氛~不過我地就無坐出面,但都有出黎影下相打下卡!背後係旺角既特色街景,非常有香港味道呢!餐牌選擇眾多,不論前菜小食主菜甜品酒類都提供眾多選擇~岩晒唔同口味既朋友坐低無耐侍應就送上餐包,仲有橄欖油及酸醋可以點黎食餐包夠軟熟唔會硬,點埋橄欖油及酸醋真係perfect match!上網見到好多人都會點阿拉斯加長腳蟹肉牛油果沙律,我地就決定跟下風~擺盤好靚,岩晒打卡!長腳蟹肉份量都幾多,而且好新鮮連埋牛油果一齊食個味道好豐富係海膽多士呀!係餐牌見到張相好吸引就叫左,點知實物仲吸引!海膽份量好多~色澤又靚,淨係賣相已經100分食落口勁新鮮~充滿住鮮甜味多士都做得好好~一啖咬落口真係勁滿足呢!主菜首先就叫左焗智利白鱈魚柳擺盤有D似法式Fine dining咁,雖簡單但精緻魚肉好滑又帶有鮮味及油脂感!睇黎餐廳對於處理鱈魚確有一手呢!擠埋少少檸檬汁更加帶出魚既鮮味,一流!另外我地都叫左慢煮西班牙八爪魚蟹膏意大利飯飯粒帶有Al dente口感,即係生生地有些少咬口!醬汁同飯粒溶為一體,

坐低無耐侍應就送上餐包,仲有橄欖油及酸醋可以點黎食

擺盤好靚,岩晒打卡!長腳蟹肉份量都幾多,而且好新鮮
連埋牛油果一齊食個味道好豐富

係海膽多士呀!係餐牌見到張相好吸引就叫左,點知實物仲吸引!
海膽份量好多~色澤又靚,淨係賣相已經100分
食落口勁新鮮~充滿住鮮甜味
多士都做得好好~一啖咬落口真係勁滿足呢!

主菜首先就叫左焗智利白鱈魚柳
擺盤有D似法式Fine dining咁,雖簡單但精緻

擠埋少少檸檬汁更加帶出魚既鮮味,一流!

另外我地都叫左慢煮西班牙八爪魚蟹膏意大利飯
飯粒帶有Al dente口感,即係生生地有些少咬口!醬汁同飯粒溶為一體,唔會好似其他餐廳做得唔好會有白飯撈汁既感覺
依個汁係充滿住蟹膏既味道,所以唔會淡,八爪魚夠彈牙及新鮮。

甜品名唔記得左~不過好好味呀!
同埋好可愛~你以為佢係粟米?其實佢係芒果味雪糕黎架~

我地叫左一杯白酒同紅酒~個人比較鍾意飲紅酒多D

總括而言,估唔到旺角都可以有咁高質既西餐廳,環境氣氛等等絕對唔會輸比尖沙咀或港島既西餐廳!
但價錢更為化算,好適合情侶約會或三五知己聚餐呢!
2021-11-23