一星期七日, 你最鐘意星期幾?我估「星期五」都會是大熱吧🙈因為呢日既來臨代表又可以抖返兩日!夜晚仲可以約朋友/愛侶食飯輕鬆下!今晚我就揀左近近地觀塘The Wave食返個西餐輕鬆下呢到環境好大亦靜靜地,氣氛微昏暗有情調好適合來一個燭光晚餐😊而且晚市更有抵食套餐添!我地今晚仲開心到叫左2個餐2個小食🙈🔸所有套餐跟配 餐湯🥘、沙律🥗及餐飲🍹🌟碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁 ($258)👉🏻食牛扒我鐘意5成熟,呢間亦煎得恰度好處。除左網紋燒得好靚,內裡亦夠粉嫩。食落同樣嫩口易咬,不會像食擦字膠一樣。我好久無試過一個人享用一塊扒了🙈好滿足!🌟自選意粉餐 ($158) 🔸一款汁/意粉/配料👉🏻很驚喜呢到有天使麵揀, 香港要食天使麵又煮得好既地方少之又少。呢間算平民西餐, 煮得也不馬虎, 唔會煮到「天使條頭髮」軟淋淋,有些少al dente值得一讚。另外欖油也好香,每食一口都有淡淡欖油味!🌟水牛城雞翼 ($78)👉🏻有勁多隻雞翼, 水牛醬汁超濃郁!酸酸甜甜咁又幾惹味~如果特別愛水牛城風味的朋友要試🌟炸薯條配黑松露醬($58)👉🏻我講過我係薯條控,

一星期七日, 你最鐘意星期幾?
我估「星期五」都會是大熱吧🙈
因為呢日既來臨代表又可以抖返兩日!
夜晚仲可以約朋友/愛侶食飯輕鬆下!

今晚我就揀左近近地觀塘The Wave食返個西餐輕鬆下
呢到環境好大亦靜靜地,氣氛微昏暗有情調
好適合來一個燭光晚餐😊而且晚市更有抵食套餐添!
我地今晚仲開心到叫左2個餐2個小食🙈

🔸所有套餐跟配 餐湯🥘、沙律🥗及餐飲🍹

🌟碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁 ($258)

🌟自選意粉餐 ($158) 🔸一款汁/意粉/配料

🌟水牛城雞翼 ($78)

🌟炸薯條配黑松露醬($58)
👉🏻我講過我係薯條控, 我對薯條真係有點要求。今次呢到既薯條就略嫌失色,原因炸得唔夠均勻。唔係每一條都做到「外脆內軟」口感。不過個醬汁唔錯的!

🔸附上Menu在最後。Mandy覺得呢間真係性價比高,價錢好相宜,食物質素中上。會回頭😊