2021-01-16
難得閒日星期四放假,疫情問題媽媽成個星期都在家,決定陪媽媽出街行下買下野,順便揾好野請佢食,兩母女可享受開心輕鬆午餐,問媽媽想食什麼,諗住揾定餐廳訂位,食飽後就去行街買餸。最後揾左旺角區最新地標 T.O.P. 嘅一間日式燒肉店,位於4/F沿扶手電梯直達。(買一送一) 刺身+熟成M5和牛燒肉半放題$398 實在吸引,門口店員安排入坐,四人卡位兩人坐,舒服又衛生,落單彩用 QR code, 唔會走單可以知道自己嘅 order, 除外任食亦有收費嘅項目,大家要留意嘅。先黎上枱送上刺身,生文魚,帶子,希靈,牡丹蝦,鯛魚等等,鮮味的,不過今日主角係食燒肉,刺身當頭盤吧。主角出場熟成M5和牛,雖然薄切但牛味濃,燒到剛轉色不要過火,連媽媽都讚話好諗香,啱佢食。驚喜再黎除即再送上燒肉盤,超豐富賣相好得,先入眼就係好大隻嘅甲鑼燒配餅干,急不及待放落燒爐,好快微微滾起卜卜,用餅干剩起比媽媽食,好香好鮮蟹肉蟹膏充斥著口腔。之後再黎韓式醬油牛肋條,醃製過所以特別入味,燒到差不多可用較剪剪細點易入口,有嚼頭我鐘意。味淋魚乾輕烘脆後再醮點蛋黃醬,超級好味。其他雞肉同豬肉都好味,基本野。食物選擇不少,QR code
(買一送一) 刺身+熟成M5和牛燒肉半放題
$398 實在吸引,門口店員安排入坐,四人卡位
食物選擇不少,QR code "嘟"開啟慢慢揀,自己選擇肉類海鮮外,還有天婦羅,salad, 日式小食,甜品。。。。。不能盡錄。 參考下 Menu照片吧,飲品選擇幾款亦是任飲,醬料亦需自取架!
對我同媽媽都滿意食得飽飽。
小貼士 QR code 唔會漏單但同樣有限制order單的。