2019-12-11 93 浏览
之前系旺角经过,谂起好耐都没黎呢度食野,一于就约朋友黎HeSheEat食晚饭啦。先有呢个蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片。一块脆卜卜的墨西哥脆片铲起酸甜开胃的蕃茄粒,清甜的蟹肉再加上打得幼滑的牛油果蓉一齐食,呢个组合点食都唔厌,口感丰盛之余味道仲好flesh,非常滋味。而呢个系薯饼波波配车打芝士汁脆烟肉。一口一粒easy eat,本身净系薯饼波波,已经够好味,点埋咸香味重的芝士汁,令薯饼波波的味道变得另有一番风味!香辣惹味的单骨水牛城鸡翼,不似一般水牛城鸡翼咁成只布满酱汁。鸡翼外层香脆可口,但肉质依然keep到又juice又嫩滑,而且单骨容易食,份量又多,good啊!热辣辣香喷喷的龙虾汁芝士焗杂锦海鲜绘饭,唔好睇呢个焗饭的的式式咁,入面材料丰富,有蚬肉、鱿鱼、虾等,而且铺满香浓惹味的龙虾汁及大量芝士,yummy~黎得呢度梗要食埋甜品啦,我们点了朱古力花生医焦糖香蕉松饼配杏仁雪糕一齐share食。卖相好靓,闻到有好香甜的焦糖味。松饼非常厚身但咬落松软,充满浓浓蛋香味。松饼可以点香浓的朱古力酱或甜蜜的糖浆食,食落两者都有不同感觉,再夹埋焦糖香蕉同雪糕一齐食,口感就更丰富更佳了。最后都忍唔住叫

蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片

薯饼波波配车打芝士汁脆烟肉

单骨水牛城鸡翼

龙虾汁芝士焗杂锦海鲜绘饭

朱古力花生医焦糖香蕉松饼配杏仁雪糕

士多啤梨奶昔

最后都忍唔住叫左杯士多啤梨奶昔,啜一啖粉红色的奶昔口感好smooth奶味好浓,口中充满香甜的士多啤梨味,感到好满足。
而且上面仲好邪恶咁吱左一层厚厚的cream,望落够晒吸引,尝甜的朋友唔好错过!
2019-12-02
蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片