餐厅: HeSheEat (白布街)
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
Hesheeat 甜品出色就出晒名! 小食、主食都唔错又几多选择! 倾计食饭甜品呢度就满足晒。晚上7点,被安排坐在楼上的位子上。夏日水果红茶 $36白桃白茶 $30 有果味,调味亦都不是太甜。Oreo 奶昔 $38 大大杯无冰,味道唔太甜。烟肉薯波 $45 薯波香口唔太乾,份量几多。水牛城鸡翼 $55 单骨鸡翼,淋上沙律酱同bbq酱。 系好味嘅炸鸡翼但称不上叫水牛城口味。巴马臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉 $78 火腿有2-3块左右,意粉食落还有弹性,水牛芝士配蕃茄口味最夹。杂菌蘑菇温泉蛋 $78 味道浓郁,内藏一只温泉蛋,不过酱汁偏稀。烧春鸡$118 配薯蓉同沙律菜食落唔乾柴,四个人一人分一件刚好。柠檬忌廉班戟卷 $58男友每次必点,班戟皮薄柠檬馅清新,最中意焦糖脆脆。朱古力三重奏$72(朱古力慕丝雪糕、朱古力心太软、朱古力特饮)本人唔系朱古力爱好者,但朱古力控一定会超爱,因为呢3样朱古力味都系超浓!心太软外脆入面亦够流心~最近更推出梳乎厘pancake系列~枫树糖浆梳乎厘班戟 $78 空气感唔算重,但蛋香味比想象中浓郁。

晚上7点,被安排坐在楼上的位子上。

夏日水果红茶 $36
白桃白茶 $30
有果味,调味亦都不是太甜。

Oreo 奶昔 $38
大大杯无冰,味道唔太甜。

烟肉薯波 $45
薯波香口唔太乾,份量几多。

水牛城鸡翼 $55
单骨鸡翼,淋上沙律酱同bbq酱。
系好味嘅炸鸡翼但称不上叫水牛城口味。

巴马臣火腿意式蕃茄水牛芝士意粉

杂菌蘑菇温泉蛋 $78
味道浓郁,内藏一只温泉蛋,不过酱汁偏稀。

烧春鸡$118
配薯蓉同沙律菜
食落唔乾柴,四个人一人分一件刚好。

柠檬忌廉班戟卷
男友每次必点,班戟皮薄柠檬馅清新,最中意焦糖脆脆。

朱古力三重奏
(朱古力慕丝雪糕、朱古力心太软、朱古力特饮)
心太软外脆入面亦够流心~

最近更推出梳乎厘pancake系列~
枫树糖浆梳乎厘班戟
空气感唔算重,但蛋香味比想象中浓郁。
2020-11-25
2020-11-26 1334 浏览
疫情继续爆发,跳舞跳到就嚟又冇饭食,呢舖真系夏日Fiesta,举手挥霍情绪由左至右,忘情狂欢呼追击主音结他,大家都多得佢地唔少。 唔同嘅餐厅都继续做紧优惠,又或者救亡,因为唔知几时又会停晚市,毕竟跳完舞最後都要食饭。 前牌朋友介绍我食He she eat,佢话呢度做紧买一送一非常抵食,有兴趣就去试吓。 听过呢个大名无数咁多次,都未去过,一直都系年青人打卡嘅Cafe,朋友话我知,前排经过旺角就去下。 因为呢度有几个晚餐做紧买一送一,只要你叫一个餐,就可以喺Menu里边拣其他价钱平嘅选择,有饭、有沙律、有汉堡包,有饭,有猪扒,有意粉,两个人各自拣自己嘅喜好。 我选了香煎加拿大带子拼鲜虾半蒜香烟肉扁意粉配黑蟹子红花汁,意粉质素不错,劲吸汁,又唔会太肥油腻,带子煎得好soft好软熟,虾都新鲜大只,几好。 另外点了匈牙利炖牛筋肉配珍珠饭,呢个组合有啲少见,特别系个珍珠饭,个匈牙利汁捞饭真系几精彩,牛筋肉有点像羊肉嘅味道,也不错。 仲可以俾钱单加点心,我们叫了炸单骨鸡翼同香煎芝士玉子,特别锺意单骨鸡翼,加上honey mustard ,好正。 套餐点了

套餐点了两杯特式饮品,每人都系百几蚊,真系好抵食。

呢间餐厅都几适合打卡,见到佢呢度有日式梳乎厘班戟推荐,就点一个,有原味,士多啤梨,抹茶,同朱古力味任你选,由於可以加橙酒,所以我都系要朱古力味。

打卡满分,食落去虽然唔系日本个只梳乎厘班戟嘅世界级享受,但以呢个价钱,我冇乜投诉。

整体来讲,食物水准不错,价钱抵,怪不得咁多年青人支持。

唯一唔好嘅系,我觉得自己太老,拉高左呢度消费顾客嘅平均年龄。

HeSheEat (白布街) 旺角白布街22号艺兴大厦地下4号舖 如果你想个人青春一点,感受多啲年青人嘅气息,你黎一定冇错。
2020-11-03
2020-11-22 896 浏览
很久没有到过这间分店,上一次来应该是与好朋友们到旁边的餐厅吃完饭,意犹未尽再来这间吃甜品😌今次带爸爸来吃饭,原来楼上有阁楼,有很多座位。🤔单骨蜜糖芥末鸡翼 | $55鸡翼炸得香脆热辣辣,加上了蜜糖芥茉酱很惹味,单骨鸡翼多肉,而且方面食用。牛油果牛肉汉堡配田园沙律 | $90这个牛肉汉堡好抵食,中间夹有半个牛油果🥑,牛肉汉堡🍔的肉质嫩滑,牛肉大约五成熟,芝士热溶在汉堡扒上,面包皮烘得乾脆。白菌,烟腩肉,温泉蛋芝士汁鲜蛋意大利面 | $85意大利面上铺满蘑菇片及烟肉,中间有只温泉蛋,意大利面浸在芝士汁中,把温泉蛋刺穿让蛋汁缓缓地流到意大利面上与芝士汁融合,整个意大利面吃起来更加滑溜。Oreo奶昔、燕麦乳酪奶昔 | @$38燕麦乳酪奶昔带有乳酪的酸味,奶昔中有燕麦片,混合顶层的忌廉更加滑溜。Oreo奶昔比较甜,奶昔中有Oreo饼碎, Oreo味浓。朱古力花生酱焦糖香蕉配杏仁雪糕 | $58最喜欢吃厚焗松饼,无论摆盆到味道都做得很好烧过的香蕉有脆脆的焦糖香,淋上朱古力酱及蜜糖加速了雪糕的溶化,切开松饼🥞热热的蛋糕碰上了雪糕,完美的为这餐画上句号。有新出的日式疏乎厘pancake,下次来要试试。
单骨蜜糖芥末鸡翼 | $55

牛油果牛肉汉堡配田园沙律 | $90

白菌,烟腩肉,温泉蛋芝士汁鲜蛋意大利面 | $85

Oreo奶昔、燕麦乳酪奶昔 | @$38

朱古力花生酱焦糖香蕉配杏仁雪糕 | $58
最喜欢吃厚焗松饼,无论摆盆到味道都做得很好

有新出的日式疏乎厘pancake,下次来要试试。
2020-11-11
  • 芝士汁鲜蛋意大利面
  • 单骨蜜糖芥末鸡翼
  • 牛油果牛肉汉堡配田园沙律
2020-10-28 1833 浏览
位於旺角的 He She Eat,最近又推出买一送一优惠啦! 适逢红日假期,便预先订座,带妈妈来嚐一嚐这间在年轻界人气高企的餐厅吧! 其实买一送一已经不是第一次推行了,这次再次推行,餐厅主厨重新设计出多款菜式,一共六款,款款吸引,款款美味哦。包括: 意式巴马风乾火腿无花果沙律、韩式泡菜鸡粒鲜菇炒饭、泰式香辣鸡汉堡包、匈牙利炖牛肋肉饭、维也纳炸极薄猪扒 和 香煎加拿大带子并鲜虾扁意粉。除了主菜,更可用优惠价追加六款小食哦。 匈牙利炖牛肋肉配珍珠饭 $148 我超爱吃匈牙利炖肉的! He She Eat烹调的匈牙利炖牛肋肉,味道和卖相匀深得我心! 色泽深浓的酱汁,传来扑鼻的牛肉香。牛肋肉肥嫩带筋,已炖至软腍,炖至入味,一咬牛肉四溢,超好吃的~ 配上薯仔粒、青椒和蕃茄仔,色彩缤纷,令人胃口大开。 香煎加拿大带子并鲜虾伴蒜香烟肉扁意粉 $158 扁意粉的摆盘精美,卷成漂亮的形态,撒上烟肉碎,感觉很用心呢! 带子大大颗,软腍鲜甜,鲜虾咸香,意粉软硬适中,拌上黑蟹籽红花汁,味道更佳唷。 Cheese Mango Tea $40炸单骨鸡翼 $30/4只 里上厚厚的炸浆,炸至脆卜卜的鸡翼,依然保留肉汁

匈牙利炖牛肋肉配珍珠饭 $148

香煎加拿大带子并鲜虾伴蒜香烟肉扁意粉 $158

Cheese Mango Tea $40

炸单骨鸡翼 $30/4只

里上厚厚的炸浆,炸至脆卜卜的鸡翼,依然保留肉汁,鸡肉鲜嫩,跟蜜糖芥末酱很配呀。
2020-10-26
一向很受年青人欢迎的甜点店 HeSheEat 最近排出左几款新口味震腾腾舒芙蕾松饼,这天去嚐鲜的时候,仲俾我发现原来咸食都有几款素食拣,个早午餐都有惊喜架。HeSheEat 在旺角白布街的店已经开业好多年,球场後面这一带都蛮多酒吧和打边炉,仲有几间咖啡店添,食完饭食甜品系正确选择。餐厅有两层,楼下座位比较少只有几台。楼上就坐到好多人,图中是其中一半座位,另外一边还有好几张台。虽然开业多年,但新菜式系层出不穷的,最近就有几款空气感十足的日式梳乎厘班戟,四个口味睇起来都唔错。如果食正餐的话,旺角店现在有买一送一优惠,都几抵食喎。B04 Go Green Brunch HK$90餐牌上以肉食为主,唔食肉的话有一款意粉拣,另外仲俾我见到这个绿色全日早餐。一盘上面有蛋、薯仔沙律、牛油果蓉、番茄、大啡菇、菠菜、薯饼和迷你牛角包,牛角包仲有两只,食晒都几饱。当中最有惊喜系个薯仔沙律,食起来好香洋葱味。不过我觉得个牛油果蓉差咁d柠檬汁,可以再完美少少。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 HK$98吃这个班戟的时候好搞笑,因为佢有附一球芝士雪糕,上面又有块芝士脆片,连个酱都有少少芝士味,搞到我同朋友都以为自己睇

餐厅有两层,楼下座位比较少只有几台。

B04 Go Green Brunch HK$90

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 HK$98

吃这个班戟的时候好搞笑,因为佢有附一球芝士雪糕,上面又有块芝士脆片,连个酱都有少少芝士味,搞到我同朋友都以为自己睇漏左,不过个餐牌又真系无写有芝士喎。我本身锺意食芝士就觉得几好食,最锺意咸甜咸甜的组合,吃起来不会太滞。

朱古力梳乎厘班戟(含橙酒) HK$88

梳乎厘班戟即叫即煎,要预算等三十分钟时间,建议一坐低就叫左先,可以边食住咸食下午茶边等。班戟上桌的时候震腾腾,够晒视觉效果,影完一轮相都保持到卖相无塌好多,食起来充满鸡蛋香,质素唔错。这款朱古力味无想像中浓,味道偏甜那边,橙的份量比预期中多。

食完饭总要食埋甜品先安乐,食梳乎厘班戟都几疗癒架,仲可以影相打卡添。
2020-10-23
2021-02-27 0 浏览
自从四👨‍👩‍👧‍👦人限聚之後,我就带两个小朋友去食下午茶甜品🍽!打开餐牌,款式多多,实在太吸引了!最後我们叫了薯饼波波配车打芝士汁.脆烟肉、朱古力三重奏、咸盐焦糖厚焗松饼配云呢拿雪糕和曲奇奶昔!薯饼波波配车打芝士汁.脆烟肉口感一流,分量多,配上车打芝士汁,味道好夹!😋🍫朱古力三重奏(朱古力慕丝雪糕、朱古力特饮及朱古力心太软)一次过可以满足三个愿望,等15分钟都值得!心太软口感松软可口,香浓朱古力味!咸盐焦糖厚焗松饼配云呢拿雪糕🍨我都好锺意这个松饼,软绵绵,味道不太甜,也可自行加上焦糖去调味!再配上云呢拿雪糕,挺饱肚!😉曲奇奶昔两位小朋友见到时Oreo,就忍唔住来了曲奇奶昔!饮到一粒粒Oreo饼碎,很多奶油,间中邪恶一下都可以!🤩

薯饼波波配车打芝士汁.脆烟肉
口感一流,分量多,配上车打芝士汁,味道好夹!😋

🍫朱古力三重奏(朱古力慕丝雪糕、朱古力特饮及朱古力心太软)

咸盐焦糖厚焗松饼配云呢拿雪糕🍨

曲奇奶昔

2021-02-24 0 浏览
好耐之前食过呢间既甜品,今次终於有机会食主菜😋本身见到有做指定菜式买一送一优惠好吸引,不过想食其他,所以放弃左🤣..🍱烧鳗鱼滑蛋盖意式红饭Italian tomato rice with Eel & scrambled eggs一睇卖相就知好食,鳗鱼好juicy好好味又大件;滑蛋好滑好香,配埋红饭好惹味🤤一个字:正!..🍖炸厚切黑毛猪滑蛋盖意式红饭Italian tomato rice with Pork chop and scrambled eggs块扒真心厚🤤皮薄,炸得香脆;肉嫩,超香!配埋滑蛋同红饭,一流!..🥗牛油果蟹肉凯撒沙律Avocado & Crab Caesar Salad份量超大🤩劲多牛油果同蟹肉,超满足..🍍冲绳黑糖菠萝沙冰菠萝沙冰面洒上冲绳黑糖,酸酸甜甜咁几特别..另一杯唔记得名😂好似系有焦糖同云呢拿😆 呢间野食真系好不错,环境唔大但装饰都唔错喔
🍱烧鳗鱼滑蛋盖意式红饭
🍖炸厚切黑毛猪滑蛋盖意式红饭
🥗牛油果蟹肉凯撒沙律
Avocado & Crab Caesar Salad
份量超大🤩劲多牛油果同蟹肉,超满足.
🍍冲绳黑糖菠萝沙冰
菠萝沙冰面洒上冲绳黑糖,酸酸甜甜咁几特别.
2020-12-06
2021-02-23 3 浏览
#服务态度差 谂住lunch 食,地下楼面没有侍应(水吧有人但冇理我),上二楼搵位,个男侍应问有冇「安心出行」,我话冇,佢叫返我落去,话我应该系门口等带位。我话你楼下冇人,佢话「好忙做紧嘢,你应该系门口唔好入嚟!」语气态度差,最後我冇食啦。之前食过一次劲多人但都冇乜特别,而家买一送一都唔平,仲要态度咁差。
#服务态度差
谂住lunch 食,地下楼面没有侍应水吧有人但冇理我),上二楼搵位,个男侍应问有冇「安心出行」,我话冇,佢叫返我落去,话我应该系门口等带位。我话你楼下冇人,佢话「好忙做紧嘢,你应该系门口唔好入嚟!」语气态度差,最後我冇食啦。之前食过一次劲多人但都冇乜特别,而家买一送一都唔平,仲要态度咁差。
2021-02-23
2021-02-13 46 浏览
我同家人当日到旺角新春购物,中午见到呢间餐厅,餐牌食物感觉唔错就入去试吓。走入HeSheEat楼上,环境比较阔落,喺旺角繁嚣嘅街道中,有一个休闲感觉嘅地方,顿时好似进入另一个世界,有其他食客都是一、两个人饮下咖啡、食下甜品、好自在咁慢慢叹;而且食中午特定午餐仲有买一送一优惠。特定午餐,我们选了BG2-芝麻菜玛格丽特薄饼、BG3烧芝士鸡胸佯伴香辣青酱炖饭再加一个 HE SHE EAT BRUNCH,点多个香蕉奶昔、西柚锡兰红茶好快就上咗个杯香蕉奶昔,主菜未到就饮晒杯奶昔,好味到唔停得口。之後上菜嘅系薄饼,一上嚟就热辣辣,茄酱、芝士,加上新鲜蕃茄蓉, Pizza够薄好香又脆。好好味。再之後系HE SHE EAT BRUNCH,香肠外皮整得好脆,内裹仲有少少肉汁,唔会太乾,正!其他嘅配搭就保持一定水准。最後上嘅主菜系炖饭,反而是最有惊喜的一个,有别於一般嘅risotto , 有辣味 ,芝士味唔会太重,唔油腻,最值得推介。

BG2-芝麻菜玛格丽特薄饼
BG3烧芝士鸡胸佯伴香辣青酱炖饭
柑橘洋甘菊茶
西柚锡兰红茶
2021-02-10 39 浏览
HeSheEat一直都出名系食甜品前两日同朋友喺旺角行完街想食下甜品坐低饮杯所以就黎帮衬HeSheEat 芒果拿破仑 $55芒果好甜拿破仑嘅脆皮非常松脆配合中间嘅吉士酱 甜度适中不会太腻蜜糖芥末单骨鸡翼 $55鸡翼开咗做单骨方便食用而芥茉酱亦都系分开上所以如果唔食芥茉嘅朋友亦都可以点鸡翼炸皮不油腻好脆 亦有肉味另外叫咗两杯特色水果茶 ($26/$36)可以自选甜度方便各人口味 解渴又好饮另外 店舖装修亦走粉红风少女感重所以啱唒同闺蜜黎打下卡👭
HeSheEat一直都出名系食甜品

而芥茉酱亦都系分开上
所以如果唔食芥茉嘅朋友亦都可以点
鸡翼炸皮不油腻
好脆 亦有肉味

另外叫咗两杯特色水果茶 ($26/$36)
可以自选甜度
方便各人口味
解渴又好饮

另外 店舖装修亦走粉红风
少女感重
所以啱唒同闺蜜黎打下卡👭
今日同朋友行完街,谂住求其食埋少少野当晚餐先返去。附近既餐厅都坐满人,见HE SHE EAT有位就上左去!呢个时候有得叫下午茶SET,LAST ORDER 5:30 同埋想食既梳乎厘卖哂SOSAD! 下次要早D去至得~叫左个朱古力花生酱焦糖香蕉厚焗松饼~满足我想食甜野~平时唔中意食香蕉!不过觉得香蕉同松饼或者奶昔真系好挟~松饼好食~好似食紧蛋糕咁~加埋雪糕,朱古力碎同埋花生酱~几好食另外叫左个薯条~岩岩炸出黎~除左点佢D酱,点雪糕都好食~呵呵今次食唔到梳乎厘! 下次要早D去至得~下午茶几抵食哦!

今次食唔到梳乎厘! 下次要早D去至得~

下午茶几抵食哦!
2021-01-27 49 浏览
因为禁晚市堂食, 皇上同我真系无出街食饭都一段日子。难得可以食tea ,都想搵间唔驶订位既餐厅。 人流唔算好多, 可以保持食客有一定距离,😌本想选择下午茶, 但认为选择唔多, 而平均都要约$80+10%一款。 所以最後都系选择比贵少少, 散叫😊推介: 扒虎虾皇上同我都觉得, 这个汁做得不错, 虾的数量都有3-4件。 薯饼波波咬口其实系外形似波波形的薯饼, 只是配了芝士, 但本人都喜欢茄汁配合多一点可以进步厚切黑毛猪扒意式红饭猪扒唔够热, 好似炸左好耐, 个饭亦都唔够热
因为禁晚市堂食, 皇上同我真系无出街食饭都一段日子。
难得可以食tea ,都想搵间唔驶订位既餐厅。

推介: 扒虎虾
皇上同我都觉得, 这个汁做得不错, 虾的数量都有3-4件。
扒虎虾

薯饼波波
着饼波波

可以进步
厚切黑毛猪扒意式红饭
猪扒唔够热, 好似炸左好耐, 个饭亦都唔够热
炸厚切黑毛猪滑蛋盖意式红饭
柠檬锡兰红茶
白桃白茶
扒虎虾
着饼波波
炸厚切黑毛猪滑蛋盖意式红饭
柠檬锡兰红茶
2021-01-26 31 浏览
路过门口见到餐牌嘅相好似几吸引 又攰攰地就入咗去食入面有两层 上层位置好似都几大咁 见佢甜品好似主打Souffle pancake 就试吓个流心咸蛋黄Souffle pancake 好似几特别咁 上到嚟卖相都唔错但系食落麻麻哋 得个样 入面啲馅好少 又唔算真系好松软😅 有少少失望个Affogato 就比较不过不失,好过Souffle pancake感觉呢间嘢几出名 食物卖相好 味道感觉就还好 如果纯粹搵个地方坐底唞吓都OK 起码够大唔会催人走
路过门口见到餐牌嘅相好似几吸引 又攰攰地就入咗去食

咸蛋黄梳乎厘班戟
Affogato

2021-01-09
2021-01-17 42 浏览
系旺角出晒名,一间舖有齐主菜与甜品,一次过满足晒个胃😋由於系下午既关系,今次剩系试咗2份甜品😅🍋柠檬忌廉班戟卷 ,芒果西柚日本牛乳刨冰🍧柠檬忌廉班戟卷卷皮做到好薄👍入面卷住柠檬酱,酸酸甜甜好开胃,配埋焦糖酱以及焦糖脆脆一齐食,可以中和柠檬既酸👍再加埋云呢拿雪糕,成个甜品组合超夹,一啖接一啖食唔停😋芒果西柚日本牛乳刨冰 , 刨冰好绵,好滑,配合埋芒果西柚酱一齐食,几特别,食到杯底仲有2旧芒果肉👍美中不足既系装刨冰既杯,再加埋装住杯既木盒,就出事,当你用匙羹去食刨冰嘅时候,个杯身就会左摇右摆,啲刨冰就会跌到成枱都系,好论尽,食得好狼狈🤦‍♀️环境,食物都好OK, 三五知己食下甜品吹下水,都系一个唔错既选择😊
系旺角出晒名,一间舖有齐主菜与甜品,一次过满足晒个胃😋
由於系下午既关系,今次剩系试咗2份甜品😅
🍋柠檬忌廉班戟卷 ,芒果西柚日本牛乳刨冰🍧
2021-01-08 76 浏览
今日黎咗食下午茶~ 又几抵食 40-50蚊都有个餐 加二十蚊就有特饮~我地嗌咗咸牛肉丝焗薯皮 $54焗薯仔有四件 送到上嚟超热🥵 牛肉丝加芝士配上焗到外脆内软嘅薯仔点埋蕃茄酱就prefect✨ 炸薯条配黑松露酱 $40 同样都系热辣辣新鲜炸起 脆卜卜黑松露酱系蛋黄酱加少量黑松露 食多咗会有啲济 最後点翻番茄酱🙈Mocha Smoothie +$20卖相好靓✨ Mocha都滑 朱古力味几香~芝士奶盖芒果红茶 +$20芝士奶盖重芝士咸香味 好挺身上面仲有球芒果雪芭 好好食😋成杯都好夹好饮~ 枫树糖浆疏乎厘班戟$78

我地嗌咗

卖相好靓✨ Mocha都滑 朱古力味几香

芝士奶盖芒果红茶 +$20
芝士奶盖重芝士咸香味 好挺身
上面仲有球芒果雪芭 好好食😋
成杯都好夹好饮~

枫树糖浆疏乎厘班戟$78