2020-10-24 131 浏览
難得放假去左今和食個日本菜先! 再去staycation 當去左日本🇯🇵 😀舖面decoration好有日本感覺,入到去見到menu 既卷物,我為之瘋狂一叫就叫晒3種卷試,佢地既名都好特別! 我最喜歡既係呢個炸壽司,做得好有心機! 配上牛油果,三文魚 完美配搭! 呢個吞魚卷入面仲有好多脆脆,口感非常豐富! 而且醬汁嘅條配非常融洽成個卷物! 至於握壽司方面,由於我非常喜歡黑松露,試咗一個黑松露燒壽司,魚嘅脂肪同黑松露醬完美融合,食完之後仲喺口入邊回味左好一陣子。飛魚子壽司亦都係非常多飛魚子,你見飛魚子一放喺枱面就已經跌晒落碟度就知。至於油甘魚,我本來係一個非常怕腥既人,但佢係一啲腥味都冇! 小食軟殼蟹非常新鮮蟹肉好後蟹膏好香! 炸芝士年糕亦非常新鮮好食! 明太子釀雞翼新鮮炸起入邊嘅肉汁保留得好好總括而言呢一次日本之旅一百分!

一叫就叫晒3種卷試,佢地既名都好特別!
我最喜歡既係呢個炸壽司,做得好有心機!
配上牛油果,三文魚 完美配搭!
呢個吞魚卷入面仲有好多脆脆,口感非常豐富!
而且醬汁嘅條配非常融洽成個卷物!
小食軟殼蟹非常新鮮蟹肉好後蟹膏好香!
炸芝士年糕亦非常新鮮好食!
明太子釀雞翼新鮮炸起入邊嘅肉汁保留得好好

總括而言呢一次日本之旅一百分!