2023-03-09 28 浏览
soffee旺角小清新日系風cafe❤️今日第一次到訪位於旺角既cafe -soffee-離遠已經俾招牌吸引咗我既目光 餐廳環境光猛帶新裝修 服務員既服務態度亦不錯 會主動推咗食品👍🏻👍🏻雪櫃內放滿咗各類型嘅小蛋糕 蛋糕既size 適合下午茶時間享用~價錢亦好親民🥰聽講啲蛋糕係師傅每朝早製作 太高水準了吧😍日本宇治綠茶麻糬蛋糕HKD$58蛋糕外型好吸睛 望落好似綠色嘅鮮花一樣~下層用左綠茶朱古力裝住啲配料 裏面有麻糬煙韌韌 口感好特別 整個cake 甜度適中 非常推介❤️葡萄撻成個cake都鋪滿左大大粒既日本葡萄 🍇全部都好甜好脆卜卜 撻底用左曲奇底 帶有牛油香 感覺好似食緊蛋撻咁 再混合啲吉士醬 非常有驚喜🥳焦糖慕斯蛋糕三款蛋糕我最鍾意呢款~焦糖蛋糕來講佢唔算好甜 多種層次既口感 最估唔到食到最入 真係有一粒焦糖係用口腔到溶化 呢個真係必食推介👍🏻黑松露薯條除咗甜品方面 佢哋呢度都有熱食嘅 有意大利粉或者小食 我哋今日就叫咗黑松露薯條🍟呢度嘅薯條全部都係即叫即炸 熱辣辣非常好食 再配合黑松露醬 成個感覺都升華咗 整體來講 呢間餐廳嘅食物質素都好有水準好高質 絕對推薦比身邊嘅每一個你 有興

soffee旺角小清新日系風cafe❤️

日本宇治綠茶麻糬蛋糕HKD$58
蛋糕外型好吸睛 望落好似綠色嘅鮮花一樣~下層用左綠茶朱古力

葡萄撻

焦糖慕斯蛋糕

黑松露薯條

整體來講 呢間餐廳嘅食物質素都好有水準好高質 絕對推薦比身邊嘅每一個你 有興趣嘅快啲去試吓啦

SOFFEE (T.O.P This is Our Place) (旺角)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地下G06, G10號舖