2019-11-25 466 浏览
由於百貨公司做緊大特價,拎住一揪二能又唔想行咁遠,所以去咗對面食韓燒。餐廳裝修都幾零靜,坐得都幾闊落。帶位嘅侍應係台灣人,初頭聽唔明佢講啲乜,後尾諗返先醒起佢問我有冇訂枱。叫咗一個二人套餐+1隻醬油蟹同埋三杯嘢飲,牛肉質素好高。前菜嘅茄子做得好稔,加埋啲醬汁幾好味。橘子梳打。忌廉鮮奶梳打同埋檸檬茶,野飲味道偏甜,但係顏色都幾靚。醬油蟹如果同韓國嗰啲比,一定冇韓國嗰啲咁新鮮,但係啲肉都係實既,係啲蟹膏冇韓國嗰啲咁香,但係用嚟送飯都已經好好啦。有兩片牛肉燒烤完係用嚟做壽司嘅,入口即溶,好好味哦!仲有啲稀少部份嘅牛肉,肉質全部都係優良嘅,今餐雖然都叫幾貴,埋單要1400,但都係值得嘅,因為真係好味。蟹膏配白飯。配菜有好大樽泡菜,任你拎黎食。最後上菜嘅水冷麵,牛展整得好韌,由於大家都好飽嘅關係,所以食淨左好多,個人認為呢個麻麻哋,冇乜必要都唔好散叫啦。隨餐附送嘅甜品,十分之甜,呢個真係麻麻地,應該係韓國傳統的甜品嚟。我幾滿意今餐,因為環境都幾好,如果想食靚嘅牛肉可以黎依度食。

叫咗一個二人套餐+1隻醬油蟹同埋三杯嘢飲,牛肉質素好高。

前菜嘅茄子做得好稔,加埋啲醬汁幾好味。

橘子梳打。

忌廉鮮奶梳打同埋檸檬茶,野飲味道偏甜,但係顏色都幾靚。

有兩片牛肉燒烤完係用嚟做壽司嘅,入口即溶,好好味哦!

蟹膏配白飯。
配菜有好大樽泡菜,任你拎黎食。