2019-05-06 349 浏览
我見到佢OpenRice咁多好評,咁就諗住去試吓囉!本身喺網上面見到啲相同環境已經覺得一般般,但係我想去睇吓係咪真係一般般!事實上,我覺得真係唔值呢個價錢!.環境方面:我真係唔鍾意間店成個ambiance! 啲燈光暗暗地又帶啲紅色,啲食物相影出嚟都好樣衰.食物方面:.黃金蟹餅點左四樣野,最滿意係呢個,入面全部都係蟹肉,點酸忌廉食,都幾好食,不過兩個人食都漏,第三件都食唔落.安格斯牛扒配紅酒燒汁件牛扒都OK,但個紅酒汁好普通,感覺就係普通嘅燒汁,覺得呢個牛扒係不過不失,即係大把地方可以食到同樣質素的。.龍蝦意大利飯隻龍蝦好食,但下面個飯同龍蝦一啲關係都冇,就係一個茄汁飯,都唔似係意大利飯,就係一堆茄汁撈飯,覺得有啲流,因為我期待個飯都係有啲龍蝦汁嘅味,但放心完全冇。.心太軟難食!反正如果真係要去幫襯嘅話,千祈唔好點,食完飯去其他糖水舖食個心太軟都比呢個好食。我覺得我嘅差評主要係嚟自呢個心太軟。.呢餐最後食咗大概$950, 仲有一杯dry martini

事實上,我覺得真係唔值呢個價錢!
環境方面:
食物方面: