幾年前黎食過呢度嘅shake shake海鮮袋,今晚再同啲朋友黎食飯慶生🎂本身見OpenRice有4人餐,但原來已經冇再提供了,只可以散叫Order咗8款海鮮ComboMix & Match 揀咗扇貝、鮑魚、八爪魚、魷魚、墨魚、翡翠螺、海蝦x2個人覺得個醬汁比較淡咗少少,鮑魚爽口彈牙,扇貝比較細隻,八爪魚魷魚墨魚都幾新鮮,翡翠螺非常硬好難咬,海蝦就唔太新鮮了,另外配菜有粟米、腸仔同薯仔,相比以前感覺上差了Fish & Chips熱辣辣嘅炸魚,肉質嫩滑,配上我最愛嘅薯條Crab Cake鐵板上嘅Crab Cake全部都係蟹肉,加上千島醬,一致讚好墨汁鮮魷魚·八爪魚意大利意太利飯軟硬適中,醬汁味道濃郁酥皮龍蝦湯朋友點嘅龍蝦湯,試咗一啖,酥皮酥脆,味道未有太大驚喜📍The Captain's House (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 18樓人均消費:$500食物:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️
Order咗8款海鮮Combo
Mix & Match
揀咗扇貝、鮑魚、八爪魚、魷魚、墨魚、翡翠螺、海蝦x2

Fish & Chips
熱辣辣嘅炸魚,肉質嫩滑,配上我最愛嘅薯條
Crab Cake
墨汁鮮魷魚·八爪魚意大利
意太利飯軟硬適中,醬汁味道濃郁

酥皮龍蝦湯
朋友點嘅龍蝦湯,試咗一啖,酥皮酥脆,味道未有太大驚喜

📍The Captain's House (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 18樓

人均消費:$500