2017-09-16
Fish & chips 經常都係我的favourite,今日過海經過一間好有特色的fish & chips舖頭,就同朋友食下。仲有報導過呢。除左炸魚薯條,seafood和small plate都好吸引。不同口味的啤酒選擇。Iced lemon honey (跟餐+$15),天然甜honey味,而且少冰,味道很refreshing,值得推介。Gwei lo (跟餐+$30)啤酒容易入口,麥味香醇,唔會太strong。賣相不俗,用紙盒和報紙printout墊住食物。雖然冇冷氣,但係可以係旁邊坐低食,而且食得咁豐富都係$300者。3 onion rings (+$15) 2 mozzarella sticks (+$15)Beer battered oyster ($48/ 3pieces)仲有8個sauce揀,variety好闊,我地可以揀4個,有mustard、泰式、tartar、garlic。Oyster 十分大隻肥美,炸得脆卜卜,dip mustard好美味,佢嘅mustard唔係好重芥味。芝士條很札實,味道濃郁。Garlic pawn boat ($42/ 5 pieces)
仲有報導過呢。
不同口味的啤酒選擇。
3 onion rings (+$15)
2 mozzarella sticks (+$15)
芝士條很札實,味道濃郁。
Garlic pawn boat ($42/ 5 pieces) 炸到好似天婦羅,蝦味出色,可以一吃再吃。
Fresh calamari basket ($48/ 6 pieces) 魷魚厚切,有嚼勁,配tartar sauce最適合。
雖然食咁多炸野,完全唔膩,冇好熱氣的感覺。炸鱈魚薯條 ($75),鱈魚魚質不錯,但係有D細塊,試下dip garlic mayo,味道也不俗。