2011-06-26 15 浏览
难得星期五放假出街, 同个 friend HEA 下 HEA 下行咗去SOHO, 见到呢间餐厅, 好似几舒服咁, 咪试下lor!! weekday有set lunch, 汤同主菜可以二选一, 我拣咗龙虾清汤(Lobster Consomme), 主菜要日本黑豚肉(Kurobuta Pork Chop).d 面包同汤好快就o黎, 个包热辣辣, 好味个汤系用茶壶上, 几特别, 比我想像中多龙虾肉, hehe d 肉唔''梅'' , 几爽, 个汤好鲜味, 唔错^^ 但我最like 系个黑豚肉, 本身自己唔钟意食厚切o既猪肉, 但系呢个厚切反而我几like, 因为d 肉好嫩, 好易咬, 肉质好好, 冇渣, 食得出d豚肉唔系平野^^ 好味! 讲完食物讲下其他先, 环境ok la, 服务员几nice! 等候食物时间唔会太耐, 不过价钱唔平, 但d食材好似几好咁, 都足料!! 宜家食咩都贵ga la个set 如果有埋dessert 就更good lei 我下次去开SOHO, 都可以再食, 试埋佢set lunch 另外o个款主菜

d 面包同汤好快就o黎, 个包热辣辣, 好味
Bread n Butter n salt
个汤系用茶壶上, 几特别, 比我想像中多龙虾肉, hehe
d 肉唔''梅'' , 几爽, 个汤好鲜味, 唔错^^
Lobster Consomme
Kurobuta Pork Chop

个set 如果有埋dessert 就更good lei

2011-06-17
Bread n Butter n salt
Lobster Consomme
Kurobuta Pork Chop
  • 日本黑豚肉(Kurobuta Pork Chop)