2012-11-28 20 浏览
博多一幸舍係我在Ramen Champion入面第四間吃的拉麵店第四間先食佢係因為我係OP做Research時見到它的叉燒最薄,麵又唔夠其他店多終於都試到佢喇,好多肉個碗好貴呀成100蚊都係叫左$85有蛋又有叉燒(一塊)就算了叫左之後,冇咇咇機派!問佢點解佢話好快WOR....但個問題係我咪冇得搵位先囉?唔緊要,雖然佢話好快唔係真係唔駛等(其實我覺得同其他店差唔多)黎喇黎喇,加左我最中意嘅黑椒粉就食得喇嘩,真係冇諗過咁好食!D湯好杰,由於我中意濃味嘅,覺得好飲過之前食過另一間D湯又係杰杰的好多 (心中覺得,杰的湯係不應該淡的)蛋係白色,不過係有味嘅叉燒真係好薄,不過薄就做到入口即溶的效果囉 唔好的是,個人不喜歡這裡的幼麵 (我成日不自覺用我好喜歡的一蘭黎做指標,煮幼麵的難度就係好難煮到它唔粉唔黏在一起),我已ORDER硬麵,都係一PAT野咁同埋.....份量真係好少呀,覺得好似一陣風咁,之後仲要拿同行朋友的半碗仔超男食埋先夠飽

終於都試到佢喇,好多肉個碗好貴呀成100蚊
都係叫左$85有蛋又有叉燒(一塊)就算了

黎喇黎喇,加左我最中意嘅黑椒粉就食得喇
嘩,真係冇諗過咁好食!

蛋係白色,不過係有味嘅

叉燒真係好薄,不過薄就做到入口即溶的效果囉

同埋.....份量真係好少呀