2018-09-15 101 浏览
同朋友有吃完晚飯之後想吃點甜,剛好喺銅鑼灣附近,於是便上嚟flipper’s 碰碰運氣。見到條龍都幾長,不過反正有時間亦都因為啱啱吃完晚飯所以唔肚餓嘅關係,便決定等一等。最後等咗大概20分鐘就有位啦。入到去睇睇餐牌決定點了個抹茶pancake。端上來的時候已經聞到pancake香噴噴,震騰騰。滿心歡喜咁咬了一口。pancake的質地濕濕淋淋,軟綿綿,而且蛋味豐富,整體係唔錯嘅,不過卻沒有想像中咁大驚喜。抹茶cream同紅豆蓉嘅味道不過不失,普普通通。總括來說,覺得整體質素同一般甜品舖嘅差不多。而且可能係剛剛吃飽晚飯嘅關係啦,本身我同朋友都非常之喜歡吃甜品,但竟然越吃越覺得沉悶乏味。最後兩個都吃不完三個pancake就放棄了。建議唔好抱太大期望來