2017-11-18 229 浏览
呢次已经系第二次来呢间餐厅食嘢,两次都系食lunch,综合两次嘅经验话比我知佢都系偏贵嘅中环普通日装修同埋环境嘅式餐厅。(个人觉得个环境有啲似旺角花园街嘅餐厅)第一次两个人食食咗八百几蚊,第二次因为上次有$80coupon 俾咗我哋结果就住食都食咗560几蚊。平心而论啲菜色嘅味道系唔错嘅,hong kong twist 嘅日本嘢,啱大众口味。但系我觉得佢啲菜式有啲太过over 或多此一举嘅无谓装饰同埋配搭。例如我第一次帮衬𠮶个天龙卷,其实冇必要点晒火烧分几两分钟,因为除咗影相呃like之外,啲火对件食物起唔到有咩辅助嘅作用。同埋场地地方浅窄,讲真望住佢系我面前烧咁耐我真系有啲担心烧到自己。第二次去食咗个海胆炒饭,佢配咗个黑松露加牛奶嘅汁,系非常之多嘅牛奶汁浸住个饭。其实个饭本身炒得几好食,但系俾啲牛奶浸住我唔觉得有好食左,相反令到件事好似太过复杂而又无谓。其他叫嘅菜式其实做得啱啱好嘅,但系价钱真系好贵。咁样嘅一个餐厅冇可能碟碟𩠌都二百几三百蚊。因为食材都唔系特别贵嘅嘢。其实晏昼冇乜人去食饭,个人觉得因为佢晏昼冇set食有冇特别优惠,所以真系好贵。同样价钱在中环可以食到几decent 嘅

其实晏昼冇乜人去食饭,个人觉得因为佢晏昼冇set食有冇特别优惠,所以真系好贵。同样价钱在中环可以食到几decent 嘅lunch.
我见到佢晚市系有做优惠嘅,满八百减二百,如果系咁就make sense 好多。

我suggest 去食dinner 好D, 起码有优惠,但lunch 真系冇著数又偏贵。

我uploaded 嘅相系两次lunch 食嘅嘢。