2015-08-26 4429 浏览
食评之前先讲讲入座安排,真系非常差!一早打电话想book位,唔接受,冇所谓啦,walk in 都ok嘅。但等位嘅场地相当细同窄,而且又位于lift口位,加上人流愈来愈多,真系相当挤逼!行到有问题。空气唔流通搞到好焗,就算拎左飞,都要呆企成粒钟,呢个真系一个好大嘅考验!希望店主尽快去解决安排入座问题之余又可以疏导人流呢个问题,否则令客人因为等位而鼓燥,系件好得不偿失嘅事。除安排入座问题外,店内环境几舒适,加上灯光嘅配合,令人好放松。店员好nice好好笑容,由其帮我地落单𠮶位oppa,so cute~餐牌食物款式唔多,嚟嚟去去都系得𠮶几款,但每款都可以俾到惊喜,系件好难得嘅成功!柚子米酒,酒精度唔高,同啤酒浓度差唔多,但相当易入口,完全唔觉得自己饮紧米酒,因为闻唔到强烈嘅酒精味,反而系好清香嘅柚子甜香,味道好出色,令人忍唔住一饮再饮!好正!!芝麻叶吞拿鱼饭卷,一口一卷,甜甜地,唔错!原味炸鸡&蒜香炸鸡,原味鸡炸得啱啱好,外脆内软,肉味调得啱啱好,而且唔会觉得油腻!可点附上嘅调味酱芥末、甜辣、酱油或沙爹,但我觉得就咁食亦可以,加点其他酱则有多几番滋味。蒜香𠮶款系意想唔到嘅,蒜味唔算太重,所以

柚子米酒

芝麻叶吞拿鱼饭卷,一口一卷,甜甜地,唔错!
芝麻叶吞拿鱼卷

炸鸡
调味酱加酸萝卜
但我觉得就咁食亦可以,加点其他酱则有多几番滋味。蒜香𠮶款系意想唔到嘅,蒜味唔算太重,所以唔使怕太重口味,味道反而有啲似蜂蜜,甜丝丝~好味!加上伴上嘅薯条同脆薯,洒上香浓嘅芝士粉,又一享受!系觉得啲鸡份量少左啲啰⋯

海鲜饼,感觉有啲似中式年糕,呢个反而最平凡,冇咩特别,但味道都ok嘅~
海鲜饼

芝士肋骨,全晚重点之作!
芝士肋骨小辣
整盘上台已经够晒震撼,仲有专人代处理,好窝心!
边位有芝士乳酪栗米,芝士好烟韧,同粟米配埋一齐真系好夹,特别香甜。
韩国鸡蛋卷,口感有啲似玉子豆腐,好滑,但质地上又有啲实同有啲韧,食少少都ok,但唔多啱我口味。
泡菜自家制?好似咸咗啲啲⋯同平时食开𠮶啲有啲唔同,水份冇咁高,干咗啲。
番薯蓉,原以为系普通薯蓉,番薯蓉味道浓,甜度有如食甜品!like!
重点返到嚟中间嘅肋骨同韩国年糕!
芝士肋骨
肋骨小辣,肉质松化,味道浓厚,卷上浓密程度特高嘅芝芝芝士!哗!好邪恶呀!芝士味反而相当淡,唔中意食芝士嘅朋友都可以一试,芝士嘅牵拉度超高,芝士丝可以拉到好长都唔会断!
可以拉到好长嘅芝士丝
就算放咗入口,韧度仍然好强,可以嚼好耐都仲继续嚼⋯好抵食下㖞!

最后系一个后加嘅自己制饭团,呢个重点系食得又玩得!乐趣甚高哦。
Rice ball

等候时间
60 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日