2020-04-08
平時人地話食法國菜係全世界食得最慢既菜式,因為逐碟逐碟上,客人可以細心品嚐法國廚師既心思同廚藝。其實Omakase就好似日本版既''法國菜''一樣! 成件事就係每道菜餚都賞心悅目,由賣相已經令人感受到材料既新鮮同埋製作精緻. 特別呢到既staff係上每一道菜既時候都會慢慢同你介紹當中既用料同埋建議品嚐方法, 難怪得到連續5年米芝蓮推薦啦! omakase就係一種生活態度! 係呢個崩緊既生活中, 黎呢到慢活一下, 係唔錯既選擇!呢一晚既前菜''吉列蠔 配芝麻醬青豆''已經令我非常難忘, 一冷一熱, 令人精神一振。熱辣辣既吉列蠔, 外邊酥脆但內裡鮮甜。豪華既刺身同壽司系列都非常吸引呢: 赤貝爽脆, 牡丹蝦鮮甜, 吞拿魚入口即溶, 魚油散發係口裡面。食完刺身同壽司, 有碗超級''鮮''既蜆肉湯, 暖笠笠呢~ 相比之下, 最尾既甜品就無乜驚喜了,只係一客好甜既日本蜜瓜 x 黑芝麻雪糕夾餅...加分位:一坐低staff已經貼心為我地準備消毒熱毛巾俾我地抹手😚
加分位:
一坐低staff已經貼心為我地準備消毒熱毛巾俾我地抹手😚