2022-05-23 209 浏览
今日男朋友話要帶我食好嘢 慶祝我嚟緊轉新工 我哋都好中意食生蠔 所以我再次嚟到Oyster House食個慢活Dinner除咗Menu上面嘅生蠔之外 店員都推介咗一啲Hidden Menu嘅生蠔畀我哋 有偏鹹重海水味既 亦有啲偏爽口既 有啲就肉身清甜 各有各好味 而我就最中意食愛爾蘭嘅Louet Feisser 所有味道都最Balance小食叫咗個Crab Cake 外皮炸得好香脆 食落去啖啖蟹肉 入面仲有少少芝士 一切開佢仲有啲拉絲添而主食我哋叫咗個豬鞍 超級爽嫩又唔會硬班班 好有肉汁 好好味最後叫咗個Banoffee Pie 係由香蕉同拖肥組成嘅甜品 配上啲雲呢拿Wipe Cream 中間配上新鮮香蕉 餅底就係消化餅 口感豐富 又唔會太甜 我自己都幾鍾意建議如果有啲咩紀念日或者慶祝可以嚟呢度食

建議如果有啲咩紀念日或者慶祝可以嚟呢度食