約朋友食晚飯,今次預訂左尖沙咀既MokuMoku Yakiton居酒屋。入到去,因為Covid關係,每台都有白色版隔開客人。我地兩個人食飯就變左兩個人坐一張4人台。首先黎個冰鎮tomato,鮮味,開胃。之後叫左堆串燒,就咁睇Menu,都係主打豚肉既。叫左白金豚肉流心蛋串,豚肉紫蘇串,豚肉蘋果串,雞軟骨串,牛舌,豬舌,煙熏豬肉,白菌,冬菇。仲有煮豆腐。豚肉串都比較出色,豚肉薄身,又燒得香口、脆身。比較中意豚肉蘋果串,加埋蘋果既甜,成件事好好。雞軟骨都做得好。白金豚肉流心蛋串外貌令仔,個蛋可以再流心d,不過可能再流心d容易豚肉hold唔住。咁我本身係中意食超級流心蛋。豬舌如果薄身少少燒可能更好。美中不足係煮豆腐比較咸。叫酒果時,waiter話有優惠,買一送一,於是黎左兩支清酒 ^^整體很不錯,係可以encore既餐廳。

首先黎個冰鎮tomato,鮮味,開胃。

豬舌如果薄身少少燒可能更好。

美中不足係煮豆腐比較咸。

整體很不錯,係可以encore既餐廳。
2020-07-06