2011-02-24
今日會去大角咀, 特登去OpenRice search 大角咀有咩好評食肆去品嘗美食, 見到車品品有2百幾個好評, 甘我就去試下碗大雜麵啦 ! 去到已經14:30, 叫了碗大雜麵, 見到Menu寫明優惠時間飲品優惠價(無冰少糖涷奶茶$8)落單時仲問清楚呀姐係咪有優惠先order,點知到俾錢時老闆娘先話新年後取消左飲品優惠價,又話紅茶來貨貴,唯吾到本丫!一輪咀甘講一大堆道理, 取消左你就更正本Menu啦,0個位落單呀姐又吾敢出聲, 我便費時同佢嘈,焗俾左正價 $17. 就算食物方面做得好味,幾有誠意, 但甘樣欺騙顧客,扣晒分啦!超差!撇開車品品欺騙顧客金錢, 食得出係有用心去挑選和處理食材, 做到蘿蔔清甜, 又無渣, 食完吾會口乾, 證明無落味精, 但車品品收費比其他同類車仔麵店收費較高, 便應該做出呢個水準, 所以祗能夠說合格. 而那杯無冰凍奶茶, 預先冰凍的玻璃杯的確有誠意, 味道和太興燒味出品的無冰凍奶茶差不多, 不過太興燒味的無冰凍奶茶比車品品較為好飲和茶味較濃, 所以車品品的無冰凍奶茶要 $ 17, 收費太高了.