位於永光中心嘅呢間餐廳以灰色為主調,燈光昏暗有情調,感覺非常適合約會。餐廳啱啱換咗新餐牌,食物選擇唔算多但勝在精緻,菜式嘅賣相富有心思,賞心悅目!𖦹 煙三文魚杏仁芝士卷將煙三文魚捲成玫瑰花, 賣相一流。濃郁嘅芝士味配上煙三文魚嘅油香,加上面頭嘅魚籽,口感豐富。𖦹 吉列牛肉薯餅 $68 炸得香脆而不油膩,一咬落去係軟綿綿嘅薯蓉,可惜牛肉味就唔太突出,好彩點埋蜜糖芥茉醬依然滋味。𖦹 日式青芥末威靈頓三文魚 $418 (set) 威靈頓三文魚烤得恰到好處,肉質juicy,外皮香脆酥化,不過日式青芥末存在感不高。𖦹 日式海膽忌廉帆立貝意粉 $198海膽鮮甜濃郁,極為creamy;意粉超掛汁亦係al dante,口感令人滿意;帆立貝有三大隻,新鮮彈牙,足料。𖦹 烤虎蝦配蝦膏忌廉意粉 $218虎蝦大隻彈牙,蝦膏香濃,每條意粉都沾滿醬汁,大滿足。𖦹 紐約芝士蛋糕 芝士蛋糕口感輕盈,伴碟微酸嘅cream cheese醬,非常特別。

𖦹 煙三文魚杏仁芝士卷

將煙三文魚捲成玫瑰花, 賣相

𖦹 吉列牛肉薯餅 $68

𖦹 日式青芥末威靈頓三文魚 $418 (set)

𖦹 日式海膽忌廉帆立貝意粉 $198

𖦹 烤虎蝦配蝦膏忌廉意粉 $218

虎蝦大隻彈牙,蝦膏香濃,每條意粉都沾滿醬汁,大滿足。

𖦹 紐約芝士蛋糕

2022-11-04