2022-09-21
好耐好耐無去久違既Mamaday食飯,今晚收工去左銅鑼灣分店,係鵝頸橋附近一棟舊樓既一樓,可以行樓梯或者搭lift上去。一如既往,主餐牌有烏冬,麵條,意粉,飯類,比薩,早午餐,小食,沙律,甜品。飲品有咖啡,奶昔,沙冰,梳打,茶,果汁等等,選擇勁多。唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 Mamaday Unagi Omurice $126 另加一使用日本進口雞蛋+$28 升級原條鰻魚 Upgrade to Extra Large Unagi for HKD$28 好耐無食呢個招牌菜。我見好多食客都有叫。蛋包飯上面一大塊原條鰻魚,呢個升級真係要比,抵食好多。鰻魚熱辣辣啖啖肉又彈牙,上面灑上紫菜絲同香草,鰻魚汁可以餸飯食。滑蛋都好滑溜,仲有少少蛋汁,入面白飯係加左美極鮮醬油,已經夠味,伴有大量脆脆地既薄片木魚花,更添口感層次。飯量一大碗,夠飽肚。又係黑松露野菌比薩…好悶呀 Black Truffle Mushroom Pizza $118 另加一上枱時已經聞到好香黑松露味,比薩一客六件,真係見到每塊都有黑松露醬,上面仲有豐富button mushrooms粒,再灑上香草同火箭菜,芝士份量夠,係拉絲架
使用日本進口雞蛋
上枱時已經聞到好香黑松露味,比薩一客六件,真係見到每塊都有黑松露醬,上面仲有豐富button mushrooms粒,再灑上香草同火箭菜,芝士份量夠,係拉絲架,Mamaday既比薩係我最鍾意既超薄脆餅底,食落薄脆餅底中帶煙煙韌韌,好食呀。而家仲可以加錢加配料落比薩,每樣加$12。