2017-12-18
今晚去左沙田探朋友,佢帶左我食飯,呢間吾錯,價錢又合理。點了二人餐,加飲品選好少少,滿600有得送生蠔半打。先上了餐湯餐包,餐包可以有醋點我幾喜歡,湯係羅宋湯,吾會咸岩岩好,實在太好了。生蠔先嚟,好新鮮丫,洗好乾淨,都已經有一排冇食生蠔,佢好肥美,不會太咸海水味,是清甜嘅一種好食。前菜有藍青口,或兩款沙律, 提子藍芝士沙律, 凱撒沙律配三文魚or parma ham,我地選了藍青口,好正,份量都好多,成大碟丫,佢嘅 白酒忌廉汁都好正,青口好肥, 係新鮮即煮嘅,同其他餐廳雪藏青口差好遠,佢好味好多。主菜西冷同羊架我選了西冷,而另一主菜就比較多選擇,有燒春雞, 魚柳 ,意粉, risotto 等。我要了pizza。西冷味道吾錯,紅酒燒汁也做得好好,配菜適且,扒都好大份,差點食不完。pizza係黑松露野菌pizza,除了 黑松露野菌外, 仲有菠蘿,腸,芝士等配料, 口感豐富 ,味道可口, 餅底香脆美味,吾錯。甜品有蛋糕,雪糕,燉蛋選擇 ,我要咗雪糕,係芒果雪糕嚟,兩球,仲有 士多啤梨同士多啤梨醬,幾靚,幾好食。
點了二人餐,加飲品選好少少,滿600有得送生蠔半打。