2021-04-13 519 浏览
有时想食辣野都会谂起呢间十二味,坐得舒服,食物都唔错!因为好肚饿、叫左姐姐多饭,真系好多⭐️酸梅汤⭐️午市$68一大碗酸菜鱼好吸引,可以同台share食。鱼既肉质嫩滑,而且份量合理。成碟食到有两至三条细鱼骨,可以接受。就算叫左辣既酸菜鱼都唔会好辣,但偷听到旁边既外籍人士食到流晒鼻水。味道比刚开张既时候啖,钟意重口味既人士可能会有少少失望。酸菜充足,个汤底都好香,值得一试。⭐️泡椒嫩牛肉⭐️午市$62摆碟好靓,牛肉份量多,莴笋好入味。望落好多辣椒,其实食落唔辣。好有镬气,上碟时仲出紧烟,张相都影到啲烟。𩠌既份量好多,都系可以share食,𩠌饭一流。牛肉煮到好林好滑,而且入味又冇筋。莴笋同木耳够爽口,同牛肉既口味做成对比。⭐️酸梅汤及前菜⭐️跟餐第一啖饮落酸梅汤有少少中药味(?)可能系我平时都唔系好钟意饮。不过佢跟餐仲可以拣菊花蜜,应该会安全啲,或者加钱配其他野饮。前菜系腌土豆丝,酸酸甜甜好开胃。少少冻,好适合夏天食。⭐️红糖糍粑⭐️$48每次黎都会食。超脆既外皮包住烟韧既糯米糍,内层口感饮年糕。味道主要系外层沾满既黄豆粉同红糖酱。食完会再想食多一碟

⭐️酸梅汤⭐️午市$68

⭐️泡椒嫩牛肉⭐️午市$62
椒椒嫩牛肉

⭐️酸梅汤及前菜⭐️跟餐
酸梅汤及前菜

前菜系腌土豆丝,酸酸甜甜好开胃。少少冻,好适合夏天食。

⭐️红糖糍粑⭐️$48

2021-04-11