餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2021-03-31 111 浏览
Lunch farewell 同事,简左间食日本嘢既餐厅,性价比都颇高。牛油果软壳蟹卷 1个寿司食出2种不同的层次,首先食左包住软壳蟹既寿司卷,一啖咬落去,听到软壳蟹卡滋卡滋既声音,香口感充斥住成个口腔,之后再将面果一层牛油果食落口,即刻有好fresh 既感觉。味之鳗芝士和鳗鱼一向都系我至爱,今次可以一次过满足晒,成个放入口实在大满足,面层既芝士经过烧过后,味道更加浓郁。鱿鱼鸡肉卷 平时烧鱿鱼就食得多,叫左个鱿鱼里面包住鸡肉既卷,一上枱,都俾个份量吓亲,相当大份,鱿鱼食落弹牙,烧得岩岩好,里面既鸡肉亦唔会过老,肉汁仍保持住。芝士鸡卷有惊喜的芝士鸡肉卷,外层炸到金黄,食落卜卜脆,十分香口,里面既鸡肉好嫩滑多汁,幸好芝士味未唔算太突出,整体感觉唔油腻。叉烧拉面同事叫左个叉烧拉面,见到有木耳丝,粟米粒,仲有3至4块叉烧和半粒糖心蛋。照烧鸡扒饭鸡肉好嫩,仲有颇多配菜,个照烧汁几好味,中意佢个汁够多,够送饭。

牛油果软壳蟹卷

味之鳗