(非会员)
2009-07-03 1 浏览
因为要招呼个客食晚饭,问佢想食咩佢话要吃法国菜,加上仲有些少细节野要倾,唔想揾间咁拘谨的。要食得好又要casual,咁就理所当然来LES CELEBRITES!搞到我又来NIKKO HOTEL,前日至在出面TODAI食过buffet,今日就帮衬明仕了!叫了当晚的SET MENU ,头盘是自助式的,有SALAD,SASHIMI、芝士、海鲜,cold cut等,每样试左小小,不过唔系我杯茶,试过就算其中最正是SASHIMI,够大件够FRESH!汤得一款,系SEAFOOD CREAM SOUP,我印象中是一般,不过我个客觉得ok.主菜方面我叫左牛仔扒,我觉得个牛仔扒几出色,叫五成真系黎五成,无overcook,好香炭烧味,外脆内软,又juicy!配菜个烤新薯都好好味,配上芥辣.正正正!甜品方面都不错, 朱古力mousse, cheese cake, 芒果蛋糕味道很好,当然唔少得Tiramisu平时我系唔钟意食Tiramisu既,但都encore左2次~焦糖炖蛋食左2啖.都OK.then,最后我叫左杯CAFE LETTE,同个客倾完野就走了
因为要招呼个客食晚饭,问佢想食咩佢话要吃法国菜

芥辣.正正正!

2009-07-02