2024-02-25 83 浏览
好耐冇食炸雞啦~正在心思思之際,就比我地响西灣河搵到間專食炸雞店!!🥰👍🏻之前響尖沙咀食過一間差唔多,唔知係唔係同一個品牌呢??佢有個叫半半炸雞,即係可以叫兩個口味~一次過滿足兩個願望;老細話要食牛仔骨,咁就叫呢兩樣啦!!🍗半半炸雞:甜辣醬加蒜蓉蜂蜜,兩個味都好惹味!外皮唔算好厚,炸得香脆;醬汁份量適中,甜辣醬微辣…蒜蓉蜂蜜真係有粒粒炸脆蒜粒!香甜之餘十分惹味!!雞肉炸得幾juicy,唔會乾爭爭!🥰😋🥩鐵板燒牛仔骨:用鐵板上,一上枱仲聽到啫啫聲…底下墊洋蔥,畀鐵板熱力一煎,香氣四溢!!牛仔骨煎得恰到好處,香口但唔韌~調味非常美味!香濃惹味之中又帶點甜,一人一嚿好快食曬!!😂👍🏻🍹本來炸雞送啤酒就一流~但老細話日光日白唔想飲啤酒~🫣😵‍💫咁我就唯有叫杯西柚梳打下一下火啦!!

2024-02-25