2020-10-11
🇭🇰正宗意大利菜🇮🇹X超高質牛排系列💕—▫️餐廳:Acquasala▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍 中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓(港鐵上環站 E3 出口, 步行約8分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一 全日休息星期二至五 08:00 - 00:00星期六至日 10:00 - 00:00▫️價錢:~$100+ —美味:🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹環境:❣️❣️❣️❣️價錢:💰💰💰💰—👧🏻同👦🏻好少食意大利🇮🇹菜😏果日唔係太肚餓,就諗住去有steak既餐廳🤓於是去咗依間💕佢哋啲光暗暗地,加埋小蠟燭🕯️都幾chill—食物方面,主食大部分都係$140🤣👦🏻👧🏻好掛住加拿大🇨🇦果時食既steak💕所以叫咗$280既28 days aged rib eye steak🥩 🥰🥰一放入口,覺得係喺香港食過最好食既steak❤️medium唔會太熟,仲好juicy🥰🥰佢哋既sauce好夾,夠入味😍雖然唔太大塊,但超高級既享受❣️❣️—👧🏻仲食咗herb Ravioli ($140)意大利雲吞真係唔係成日食到❣️依款有芝士💕💕加埋啲香草🌿好好食😋好似得幾塊,但好飽肚😍—#好西 #打卡 #意大利 #café #summervibes #cafe
▫️餐廳:Acquasala
美味:🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹
環境:❣️❣️❣️❣️
價錢:💰💰💰💰
—
#好西 #打卡 #意大利 #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #bar #Steak #sheungwan #goodwest #coffee #意大利菜 #意大利雲吞 #instagood #italian #amy_in_sw #上環 #上環美食