餐廳主打創意fusion亞洲菜,平日晚嚟到都爆滿座我地坐吧枱對住開放式廚房可以睇住廚師們整個烹煮過程店員好詳細咁介紹menu上最受歡迎嘅料理𝙨𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙚𝙨❛ Lettuce Wrap "Bao" ($108/2 pcs)包熱辣辣勁軟熟,入面豬肉碎以青檸及辣椒作調味帶泰式風味夾埋生菜同香脆巴馬火腿片,口感味道層次豐富❛ Golden Prawn ($58/2 pcs)大蝦炸起肉質爽彈,表面淋上黑松露鹹蛋黃醬香濃惹味,搭配椰菜花醬中和返鹹味✦ Black Sesame Brioche Raw Diced Tuna ($78/2 pcs)印象深刻嘅一道菜!黑芝麻布里歐麵包香甜軟熟切粒生吞拿魚以微辣蛋黃醬調味 好醒胃𝙢𝙖𝙠𝙞 𝙩𝙖𝙘𝙤❛ Matsuba Crab ($98)❛ Hokkaido Scallop ($84)天婦羅紫菜唔夠脆,蟹肉搭配魚子醬鮮味十足刺身帶子配明太子蛋黃醬,以飛魚籽及炸蒜絲作點綴𝙧𝙖𝙬❛ Kanpachi Crudo ($128)鯛魚刺身搭配青瓜及梅子啫喱,酸酸甜甜清新開胃❛ Drunken Prawn Crudo ($168)紅蝦大隻鮮甜,帶微微酒香 味道
餐廳主打創意fusion亞洲菜,平日晚嚟到都爆滿座
我地坐吧枱對住開放式廚房可以睇住廚師們整個烹煮過程
店員好詳細咁介紹menu上最受歡迎嘅料理

𝙨𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙚𝙨
包熱辣辣勁軟熟,入面豬肉碎以青檸及辣椒作調味帶泰式風味
夾埋生菜同香脆巴馬火腿片,口感味道層次豐富
❛ Golden Prawn ($58/2 pcs)
大蝦炸起肉質爽彈,表面淋上黑松露鹹蛋黃醬
香濃惹味,搭配椰菜花醬中和返鹹味

印象深刻嘅一道菜!黑芝麻布里歐麵包香甜軟熟
切粒生吞拿魚以微辣蛋黃醬調味 好醒胃

𝙢𝙖𝙠𝙞 𝙩𝙖𝙘𝙤
❛ Matsuba Crab ($98)
❛ Hokkaido Scallop ($84)
天婦羅紫菜唔夠脆,蟹肉搭配魚子醬鮮味十足
刺身帶子配明太子蛋黃醬,以飛魚籽及炸蒜絲作點綴

𝙧𝙖𝙬
❛ Kanpachi Crudo ($128)
鯛魚刺身搭配青瓜及梅子啫喱,酸酸甜甜清新開胃

❛ Drunken Prawn Crudo ($168)
紅蝦大隻鮮甜,帶微微酒香 味道較清新

𝙡𝙖𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙥𝙡𝙖𝙩𝙚𝙨
❛ Mussels Mariniere ($228)
青口肉鮮嫩,醬汁以藍芝士作基礎,竟然無搶過青口嘅鮮味,我唔係芝士控都接受到!
呢個配搭出乎意料地夾,麵包就唔夠脆

✦ Misoyaki Black Cod Chencun Rice Sheets ($278)
黑鱈魚以味噌醃製好入味,肉質嫩滑油脂豐富,外表燒至微焦脆
以清酒、蜆肉及雞油製成嘅醬汁夠濃稠,底下滑溜陳村粉吸收晒啲汁
忍唔住用埋麵包蘸,食到成隻碟好乾淨😆 極推!

❛ Lap Cheong Inked Rice ($198)
墨汁飯粒粒分明,混入臘腸粒帶油香同鹹香
表面鋪滿彈牙墨魚、乾瑤柱碎同車厘茄,口感味道層次豐富

𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩
✦ Crème Brulee Brioche ($98)
布里歐麵包炸至酥脆內軟好香口,入口散發出香濃嘅柑橘味好特別
搭配雲呢拿雪糕酸甜交替,食完都唔覺得膩,令人印象深刻~
𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡𝙨
❛ Old Fashion ($148)
❛ Espresso Martini ($168)

果然有幾道料理都令人驚艷!但今次食唔到招牌乳鴿,會再返嚟試~

ʜᴋᴅ $400-600 𝗉𝗉 (dinner)
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: yes
𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? yes