2023-03-21
第一次食鐵板燒有得現場睇廚師即場煮,一入餐廳有張大檯圍住廚師坐,廚師一個人serve 3 pair 客。餐廳裝修好有私隱度,街外睇唔到入面,我地食左個日本帆立貝牛柳二人套餐。One chef 👨🍳 serves 3 pairs of ppl is fabulous !!! Can’t imagine ! 廚師先上左個茶碗蒸,入面有菇有蟹柳,個蛋好滑好鮮甜!有菇同海鮮嘅鹹味。下一道菜係燒廣島蠔,啲蠔大大隻爆曬汁,好juicy,廚師炒左啲蔥同煙肉撒係面,擺盤好靚,調味都岩岩好。第三道菜係日本帆立貝,大大粒仲撒左啲紫菜係上面,唔錯。yummy & juicy !第四道就輪到美國安格斯牛柳啦,我地叫左5成熟,牛肉非常嫩,完全唔會有渣,加埋啲脆脆嘅蒜片仲好食,伴碟有啲迷你蕃薯,甜甜地又軟,好好味。第五道係黃金炒飯,好有鑊氣,炒到粒粒分明,每粒飯都有蛋包住.跟住仲有個炒雜菜,蔬菜炒得好爽脆有汁。最後係甜品加麵豉湯,甜品係哈蜜瓜同菠蘿。見到隔離客人叫左龍蝦鮑魚鵝肝套餐,睇落都好吸引。總括黎講,食物都好食,賣相都唔錯。Just cost $998 for two !!! Very worth to
跟住仲有個炒雜菜,蔬菜炒得好爽脆有汁。
最後係甜品加麵豉湯,甜品係哈蜜瓜同菠蘿。
Just cost $998 for two !!! Very worth to try