Morton's of Chicago

2020-08-17 553 浏览
好耐無過嚟食飯。對上一次已經係男朋友生日🎂仲記得嗰陣時岩岩拍拖,想搵一間又有情調又好味既餐廳🍴唔容易,我地係食肉獸嘛,喜歡吃牛扒,當然要花心思去諗諗。今日晏晝忽發奇想,覺得不如再黎試下啦!反正疫情下,難得Morton’s 竟有做午市!平時要成五點先開門,依家晏就又會平啲。唔記得影低Menu。Signature包包依然香脆!一切開就Crack一聲,裡面溫熱。配上特製酸忌廉牛油,包裡面又充滿洋蔥香味,簡直絕配。頭盤叫咗凱撒沙律🥗d羊奶芝士片都比得幾多👍🏻仲有一大片芝士脆多士係面頭,一d都唔求其。黑醋烤三文魚扒唔錯,三文魚扒幾大舊下,唯一美中不足係烤得有啲過左火,魚肉有啲鞋。配上旁邊黑醋汁幾好食。但個底太多油啦,搞到個底既蔬菜都吸晒啲油。免翁牛柳簡直係出色。叫左五成熟。佢都其實有少少變咗七成,唔太粉紅色了。切開超軟熟,一放入口簡直,成個口都係令人陶醉既牛肉香配上面頭既藍芝士牛油,陣陣牛油香中 食得出藍芝士獨特既咸香,再加上充滿肉汁既牛柳,我比一百分甜品反而不過不失。紐約芝士餅,餅低稍微比較薄,又淋,使其失去口感。慶幸蛋糕體口感綿密,但芝士香可以再出d⋯⋯根本成舊忌廉芝士,調調味好喎。焦糖燉蛋
唔記得影低Menu。
Signature包包依然香脆!
必吃包包

黑醋烤三文魚扒
三文魚扒

免翁牛柳

紐約芝士蛋糕

焦糖燉蛋比較甜,但裡面雲呢拿籽欠奉,蛋味又不足,搞到淨係得個甜字!!😫食左一半都放棄了。希望可以進步返。
焦糖燉蛋

2020-08-17