2020-01-23 20 浏览
同兩個朋友嚟旺角行完街,搵到呢間火鍋店好似唔錯,所以一於試吓。⭐️海鮮鍋十分足料,有蝦、蟹、扇貝、蜆同菇蔬,海鮮都幾新鮮,特別想讚蝦真係好大隻,而且蝦肉彈牙。⭐️蟹籽墨魚油炸鬼必食之選,呢個小食真係有驚喜,估唔到油炸鬼同墨魚滑咁夾,一啖入邊有兩個口感,好得意。⭐️頂級安格斯牛頸脊雪花紋理清晰,油脂分布均勻,厚身有咬口,牛肉味濃郁。⭐️自家脆響鈴幾大份,厚身,夠脆,而且無油膉味,放落湯底5秒即刻吸晒海鮮鍋嘅精華。⭐️手打五寶丸有墨魚丸,蝦丸,鯪魚丸,牛肉丸,豬肉丸。蝦丸質感結實彈牙,牛肉丸好似平時去酒樓飲茶嗰啲牛肉球咁,食到有啲陳皮,豬肉丸幾得意,好似食緊梅菜豬肉咁。⭐️魚皮餃魚皮餃晶瑩剔透,粒粒都脹卜卜,個皮彈牙又煙韌。⭐️蔬菜拼盤有生菜、菜心苗和白菜仔,全部都新鮮翠綠。Overall 來講嘢食質素真係好高質,而且店員好有禮貌,同埋好細心,主動幫我地換碟,嘢飲飲完又會主動問我地要唔要水。重點係佢哋唔係播viutv not tvb!💛

⭐️海鮮鍋

⭐️蟹籽墨魚油炸鬼

⭐️頂級安格斯牛頸脊
雪花紋理清晰,油脂分布均勻,厚身有咬口,牛肉味濃郁。

⭐️自家脆響鈴

⭐️手打五寶丸

⭐️魚皮餃
魚皮餃晶瑩剔透,粒粒都脹卜卜,個皮彈牙又煙韌。

⭐️蔬菜拼盤
有生菜、菜心苗和白菜仔,全部都新鮮翠綠。