2024-05-17
瀏覽網絡,偶然發現呢間位於銅鑼灣的餐廳名叫HeSheEat,咁今日就同朋友們嚟試吓啦!🙌一入到門口,就發現環境好有西洋嘅感覺,仲有種自家嘅溫馨,簡直太迷人了!🤩同朋友一齊,坐低後就等緩緩嚟個驚喜啦🎁。首先,師傅拿出手藝嘅“黑豚蘆筍卷”,外面嘅豚肉焗到恰到好處,有種特別誘人嘅香氣。食落口感足夠,我真係覺得太美味啦!😍出品看見,就好似見到喺日本裡面嘅藝術。黑豚肉配上新鮮嘅蘆筍,真係無法抗拒嘅誘惑啊!💞哪有人不喜歡呢啲美食!然後“牛油煮蜆配蒜蓉包”登場喇!將蜆肉用牛油宜煮,熱辣與鮮美搏得旗鼓相當!🐚🔥帶一種元氣滿滿嘅感覺,再配上烘焦嘅蒜蓉包,真係食指大動! 👏🏻哇啊!見到“月見燒牛肉丼”嚟喇!價格公道,但係吃落口味道一流,簡直就好似星級餐廳嘅料理🌟真係佩服師傅們嘅廚藝,無論係口感定係頭腦都一級棒!最精彩嘅一幕嚟喇! “烤魷魚香辣墨汁扁意粉”,味道正!墨汁意粉配上香辣烤魷魚,食落口感仲有種輕淡嘅海鮮香,麵條煮到恰到好處,又香又辣,真係太犯規喇!😝食完一口,我同朋友都驚爆眼球,原來西式意粉可以煮到咁好味!💣🌶同朋友一齊,試吓新嘢,真係一種享受咁的生活。呢間餐廳好符合我哋嘅口味,食物再美味不過,每
同朋友一齊,試吓新嘢,真係一種享受咁的生活。呢間餐廳好符合我哋嘅口味,食物再美味不過,每次嚟到這裡,總會發掘到新嘅驚喜。💙HeSheEat!等我哋嚟次再見!👋🏻😁