2020-04-19
石門越來越多食店,而且比較少連鎖式,今日經過呢度又可以嚟尋寶!今日想chill下,決定揀間Cafe嚟試!☺️Here We Are! 呢間cafe舖頭雖然唔大,但係食品飲品選擇都唔少,我哋揀咗個窗口位坐仲可以望到出面嘅風景。All Day Breakfast全日早餐首先當然要嗌返個all day breakfast賣相超靚,而且超大份!有勁多材料: 有沙律菜,兩塊薯餅,牛角包,滑蛋,蘑菇,腸仔,茄汁豆同埋bacon!比起出面嘅all day breakfast更足料!味道方面,滑蛋好香牛油味而且好大份亦都好香滑,配落牛角包食都唔錯。薯餅一樣出色,好香脆。沙律菜新鮮,再加上有其他配菜,非常豐富。煙三文魚卡邦尼意粉+蕃茄湯套餐蕃茄味好濃,而且食到新鮮嘅蕃茄蓉,唔會似出面溝粉個種,好味而且味道開胃👍🏻煙三文魚份量超多!搭到好高,賣相唔錯!醬汁亦都調得好好,香滑嘅忌廉配上煙肉,仲有香蒜味,煙肉份量都唔少,所以口感好好。意粉彈牙唔會太腍或太硬,整體來講呢個carbonara非常唔錯!Overall來講呢間隱世Cafe食物質素唔錯,沙田區來講Cafe選擇唔多,今日又發現多個新地方,得閒嚟呢度坐下ch
今日想chill下,決定揀間Cafe嚟試!☺️
All Day Breakfast全日早餐
比起出面嘅all day breakfast更足料!
煙三文魚卡邦尼意粉+蕃茄湯套餐
煙三文魚份量超多!搭到好高,賣相唔錯!
Overall來講呢間隱世Cafe食物質素唔錯,沙田區來講Cafe選擇唔多,今日又發現多個新地方,得閒嚟呢度坐下chill下都不失為一個好選擇。👍🏻