2018-12-16
一直好想可以搵到一個好岩三五知己一邊飲下野 一邊食飯既地方今次經朋友介紹之下黎到位於佐敦既呢間好有去左外國feel既餐廳🥂🍽首先叫左肉汁四射安格斯嫩滑牛扒🐮牛扒足足有8oz 真係超級大塊 好岩幾個朋友一齊share黎食一開始見到個名寫住肉汁四射都會覺得好似好誇張咁所以就叫左試下 點知真係一d都冇誇張 牛扒調味得宜 廚師即使只係用左salt &pepper 調味已經足夠 更加可以食得出牛扒既味道 牛扒係好靚既medium rare入面既顏色仍然保持到好靚既粉紅色 一切開更加係湧出左澎湃既牛肉汁超級juicy 牛肉味重而且有咬口 真係食唔停口!😍😍之後仲叫左半份既慢煮煙薰豬肋骨配薯條豬肋骨配埋秘制燒烤醬汁真係超夾 更加可以提升成個味道!豬肋骨因為經過慢煮之後所以輕易做到骨肉分離 肉質超級嫩滑!薯條係新鮮炸保持到好脆口 而且調味好得宜!我飲品方面試左呢到好出名既Dom Houblon Peche beer 🍺呢款酒好易入口所以幾岩女仔飲 酒加入左大量既蜜桃白檳IPA 飲落有淡淡既蜜桃味🍑好特別呀 想chill下既朋友一定要試下呢款👍🏻另外友人試左Black Tea餐廳用上左Tea WG既茶
首先叫左肉汁四射安格斯嫩滑牛扒🐮
之後仲叫左半份既慢煮煙薰豬肋骨配薯條
另外友人試左Black Tea餐廳用上左Tea WG既茶包沖泡 未飲已經聞到淡淡有d似vanilla既味道 好吸引😍