2018-12-16 82 浏览
放完工今晚肥妹仔去咗佐敦廟街嘅一間 小店食all day breakfast做晚餐。Monster all day breakfast  $115點解叫monster,肥妹仔見到佢上枱終於明白了。因為佢嘅份量同種類真係非常多同大份。 入邊嘅配料有煙肉,紐倫堡腸,煙燻黑椒牛肉,炒蛋,黑松露薯蓉,煙三文魚,大蘑菇,車厘茄,水果,新鮮沙律菜,茄汁豆,真係你諗到乜嘢佢入面都有齊曬。先講佢嘅煙肉同煙燻黑椒牛肉,食落去唔會過鹹,煙燻牛肉好香黑胡椒味。而佢嘅紐倫堡腸係好香香草味。 另外佢嘅薯蓉好滑,應該加咗忌廉同牛油,食落去好香同好大浸黑松露味。炒蛋亦都炒到非常滑溜,大蘑菇同車厘茄非常新,鮮水果係青提子,好甜。薑餅鮮奶咖啡  $50唔係講笑,呢一杯咖啡係暫時肥妹仔心目中頭三甲之一。佢嘅咖啡真係沖得非常好飲。薑味剛剛好,唔會太濃,太heavy。咖啡好香咖啡豆味,加咗牛奶,飲落去除咗咖啡仲有奶香味,而佢嘅薑味係有畫龍點睛嘅感覺,咁落去好smooth,超級好飲。肥妹仔會為咗呢一杯咖啡而再黎。朱古力鮮奶咖啡  $50呢一杯朱古力鮮奶咖啡亦都不錯,不過對比起薑味鮮奶咖啡肥妹仔就覺得前者比較好飲啦。但係呢一杯都

薑餅鮮奶咖啡  $50

朱古力鮮奶咖啡  $50
呢一杯朱古力鮮奶咖啡亦都不錯,不過對比起薑味鮮奶咖啡肥妹仔就覺得前者比較好飲啦。但係呢一杯都有好香濃嘅朱古力味,好適合好鍾意朱古力嘅朋友仔飲㗎。
2018-12-07