2022-08-24
#ftf_大角咀Good vibe 正宗抵食泰菜今次係我第二次食呢間餐廳,第一次係食二人餐,超抵食!第二次就想叫套餐外嘅嘢食,所以就散叫。呢度嘅環境店舖裝修設計好chill,食物味道都好正宗,真係好似去咗泰國咁!明爐青檸汁烏頭$138⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️烏頭新鮮,一啲唔腥同有草青,肉質嫩滑,青檸汁夠酸,同魚肉嘅鮮味配搭一流,下低仲有粉絲好吸味!酸酸微微,超級開胃!黃咖喱菠蘿炒花甲 $98⭐️⭐️⭐️⭐️黃咖喱味道唔太辣,椰汁味香濃,加入菠蘿配搭新穎,花甲鮮甜,等略嫌有啲瘦,呢個點薄餅一定勁好味,但奈何肚子太飽了。豬頸肉椰菜苗煲(馬拉盞)$76⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️馬拉盞味道香濃夠鑊氣,椰菜苗新鮮爽嫩,豬頸肉份量都多,肥瘦適中,火候剛好,有咬口,十分惹味!珍多冰 $26⭐️⭐️⭐️味道正常發揮,椰汁味濃重,但冇乜特別。下次我應該會要返二人餐,哈哈!回頭率🤡🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
Good vibe 正宗抵食泰菜
豬頸肉椰菜苗煲(馬拉盞)$76
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
珍多冰 $26
⭐️⭐️⭐️
味道正常發揮,椰汁味濃重,但冇乜特別。
下次我應該會要返二人餐,哈哈!
回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻